Logo

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι συνεργάτες του απαντούν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Νίκου Ουσουλτζόγλου εξέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Στην απάντηση αναφέρουν:

"26η Απριλίου 2017: Ανακοίνωση της Διαχειριστικής Επιτροπής του "Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ημαθίας - Υποστηρικτών Τελωνείου Κουλούρας, Ημαθία Επειχειρείν" που υπογράφουν οι κ.κ Γιάγκογλου, Ταμπακόπουλος, Κανδύλας, Βουγιούκας, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων :

«Συγχαίρουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κον. Κώστα Καλαϊτζίδη,...τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα. Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη ... για την συμβολή τους στις αποφάσεις των Συμβουλίων τους σχετικά με την παραχώρηση τμήματος της πρώην Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας προς το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να στεγαστεί το νέο Τελωνείο της Ημαθίας. ...Η στιβαρή στάση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, ως επικεφαλής των συμβουλίων τους, που επέδειξαν ο καθένας από την θέση του, ανταποκρινόμενοι στο κύρος που απορρέει από αυτή, ικανοποιούν τους Επιχειρηματίες που θα επιχορηγήσουν την εκτέλεση του έργου, οι οποίοι και αναλαμβάνουν την ευθύνη να ανταποκριθούν πλήρως στις δεσμεύσεις τους ως προς την συλλογή του χρηματικού ποσού, τις προδιαγραφές του έργου και την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσής του».

Προφανώς και δεν χρειάζεται καμιά άλλη απάντηση στα όσα, κακοήθη και αναληθή ακούστηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο οποίος επιμένει να ακολουθεί τον διχαστικό δρόμο που προσβάλλει την επιχειρηματικότητα της περιφερειακής μας ενότητας, ειδικά δε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Τον προτρέπουμε να συμβάλλει λοιπόν στην ενότητα του χώρου και όχι στην διαίρεση του. Και κυρίως να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον χώρο του Επιμελητηρίου για να κάνει το δικό του «προεκλογικό μαγαζί», χωρίζοντας τους χιλιάδες εμπόρους και επαγγελματίες σε «αρεστούς» και μη.

Η διοίκηση της Π.Ε Ημαθίας, από τον Σεπτέμβριο του 2014 εκλήθη να βαδίσει σε έναν «Γολγοθά» ενεργειών για την διάσωση της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας, με συνεχείς συσκέψεις και ενέργειες, εννιά τον αριθμό, στην Βέροια, αλλά και στην Αθήνα, ώστε να εγκατασταθεί εκεί το τελωνείο της Ημαθίας.

Εκλήθη να συμβάλλει με σημαντικές τροποποιήσεις στον χωροταξικό σχεδιασμό της Π.Ε Ημαθίας, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, συμπληρώνοντας δράσεις και προτάσεις, προς όφελος του συνόλου των Ημαθιωτών.

O απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, με την 35χρονη ενασχόληση του στα επιμελητηριακά κοινά όφειλε να γνωρίζει ότι, η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε » είναι μια Ανώνυμη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η διοίκηση της ΠΚΜ με επικεφαλής τον περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα και η πλειοψηφούσα παράταξη της Π.Ε Ημαθίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποβιβάσει την εκλογική διαδικασία ενός ανεξάρτητου θεσμού, όπως είναι το Επιμελητήριο, ούτε σε «ροντέο», ούτε σε «τσίρκο», ούτε και σε ένα «θέατρο σκιών».

Προσωπική μας ευχή στο σύνολο των υποψηφίων για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, να έχουν έναν ευπρεπή αγώνα και να προσπαθήσουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ, από την επόμενη μέρα των εκλογών, για το καλό του τόπου μας.
Η συνεργασία μας θα είναι και δεδομένη και αυτονόητη, όπως είναι και θα συνεχίσει να είναι με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλους τους φορείς της περιφερειακής μας ενότητα".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb