Επαφές Καλαϊτζίδη στην Αθήνα για θέματα της Ημαθίας

kalaitzidis orkomosia

Σειρά επαφών και συσκέψεων με υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς διευθυντές και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης, είχε την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, έως Τετάρτη 15 Οκτωβρίου), σε κάθοδο του στην Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς του συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη.

Της ατζέντας των επαφών είχε προηγηθεί ετοιμασία πλήρους φακέλου, σε επανειλημμένες συσκέψεις του κ. αντιπεριφερειάρχη με τους συνεργάτες του και τις διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφερειακής μας Ενότητας, για μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για την Ημαθία.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ.Αθανασά, δόθηκε η διαβεβαίωση προς τον κ.αντιπεριφερειάρχη ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας.

Ο κ.Βορίδης τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει, μέσω των ΥΠΕ, επαναπροκήρυξη των οργανογραμμάτων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας(περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Ημαθίας), ενώ στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα ακολουθήσουν, θα γίνει και ο διορισμός των πέντε μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο Νάουσας, ο οποίος είχε ανασταλεί, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Στην σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κουκουλόπουλο και τον γενικό γραμματέα της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου κ.Ιατρίδη, τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν σημαντικά θέματα του αγροτικού μας τομέα ( αγροτική οδοποιία, προγράμματα νέων αγροτών, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», LEADER κ.α). Ο κ.αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Ημαθίας (γεωπόνοι,κτηνίατροι), την άμεση εξόφληση των νέων αγροτών και την επίσπευση των διαδικασιών της μετάκλησης εργατών γης, ενώ έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ.Κουκουλόπουλο, για την ένταξη στο πρόγραμμα των νέων αγροτών και των επιλαχόντων της προκήρυξης.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Έξαρχο ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την εξόφληση των αγροτών της Ημαθίας από τις θεομηνίες του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών της αντιχαλαζικής προστασίας, ώστε την επόμενη καλλιεργητική περίοδο να είναι σε πλήρη ετοιμότητα τα αεροσκάφη του προγράμματος.

Στην συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Λεονταρίδη ο κ. Καλαϊτζίδης έθεσε το ζήτημα της εξεύρεσης άμεσης λύσης στις σχολικές μεταφορές, με την αλλαγή της σχετικής ΚΥΑ ( ενενηντάλεπτο, χιλιομετρικές αποστάσεις) ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στην σύσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού κ.Ανδριανό και την γενική γραμματέα αθλητισμού κ.Γιαννακίδου συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Ημαθίας.

Σε άριστο κλίμα, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες συναντήσεις, έγινε η σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεσμεύθηκε για άμεσες λύσεις σε σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν την Περιφερειακή μας Ενότητα, όπως η χρηματοδότηση της μελέτης για την ένωση του κάθετου άξονα με την Εγνατία και η υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού χάραξης (Εγνατία, Έδεσσα) η αξιοποίηση της περιφερειακής αγορά της Κουλούρας («Αμάλθεια»), τα απαιτούμενα αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, η βελτίωση της οδοποιίας στις ζώνες ευθύνες της Π.Ε Ημαθίας κ.α

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των συναντήσεων ο κ.αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση: «Βρεθήκαμε για ένα τριήμερο, εγώ και οι συνεργάτες μου, στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων, για να προωθήσουμε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της Π.Ε Ημαθίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθούν λύσεις, ώστε να επιλυθούν σύντομα. Ελπίζω ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι κύριοι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων θα αρχίσουν να υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους. Είναι υποχρέωση τους για τους πολίτες μιας Περιφερειακής Ενότητας που δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί τα αυτονόητα. Τις ίσες ευκαιρίες με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας».