Logo

Ανδρουλάκης: "Να αγκαλιάσουμε ξανά όσους πίστεψαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος" (video)

Περιοδεία στην Ημαθία έκανε ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου στον υπό σύσταση ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια και το εκεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και αμέσως μετά έφτασε στην Βέροια όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και έκανε δηλώσεις στον τύπο.

Τον υποψήφιο Νίκο Ανδρουλάκη, παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης ο υπεύθυνος στον δήμο Βέροιας Τάσος Τόλιος. "Χαίρομαι ιδιαίτερα που άνθρωποι σαν τον Νίκο Ανδρουλάκη μπαίνουν επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι σαν αυτόν θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με νέους ανθρώπους, για να τους εξηγήσουν τι πάμε να κάνουμε" τόνισε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: "Ξεκινάμε μια πορεία για να φτιαχτεί η δημοκρατική παράταξη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χαμηλή επιρροή. Στόχος να αγκαλιάσουμε ξανά ανθρώπους που πίστεψαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία έχει ένα στερεότυπο, ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι προσφέρουμε μια διαφορετική επιλογή, ένα θεσμικό κόμμα. Υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατίας. Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε λύσεις. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα που θα εξοντώσει την δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς που πιστεύουν στην αξιοκρατία. Πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικοί να χρησιμοποιούν τον λαό για να ανέλθουν στην εξουσία. Ο Ελληνισμός έχει αστείρευτες δυνάμεις. Εάν οργανωθούν οι δυνάμεις του Ελληνισμού εντός και εκτός της χώρας, θα γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα".

Ερωτήσεις - απαντήσεις

Γιατί δεν επισκέφθηκε τη Νάουσα: "Στο πρόγραμμα υπάρχει σήμερα και η Πέλλα και το πρόγραμμα είναι σφιχτό".

Για το σχόλιο του που αφορούσε την συνεργασία με το ΛΑΟΣ: "Είπα ότι το ΠΑΣΟΚ πρόσφερε πολλά αλλά πρέπει να αναγνωρίσει και κάποια λάθη, όπως το ότι επιτρέψαμε να συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Επίσης πρέπει οι κομματικοί κύκλοι να είναι μικροί και στον κρατικό μηχανισμό προσλήψεις με ΑΣΕΠ για να μην καταρρέει το κράτος μετά από εκλογές".

Πώς προσδιορίζει πολιτικά τον εαυτό του: "Οι ιδέες μου ανήκουν στην σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να φτιάξει κοινωνικό κράτος, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να φτιάξει τα θεμέλια ενός σύγχρονου κράτους".

Ποια είναι η θέση του για το νέο φορέα που θα σχηματιστεί μετά την εκλογή αρχηγού: "Εγώ είπα ότι πρώτα έπρεπε να πάμε σε ιδρυτικό συνέδριο σύστασης του φορέα. Ακόμη κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε αρχηγό και μετά να πάμε στην ίδρυση ενός ενιαίου φορέα και κάτω από αυτόν να υπάρχουν τα κόμματα. Τις αποφάσεις όμως πρέπει να τις παίρνει ο ενιαίος φορέας γιατί θα έχουμε αλλιώς θα έχουμε μια πολυκομματική Βαβέλ".

Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι αυτά που υπόσχεται ο νέος φορέας: "Έγινε γραμματέας του κόμματος και ευρωβουλευτής χωρίς να κάνω ρουσφέτια. Το αυτί του Ελληνικού λαού πρέπει να μάθει να ακούει αλήθειας. Αν έκαναν μεγάλη ζημιά Τσίπρας, Καμμένος και Σαμαράς είναι γιατί στην κρίσιμη ώρα πούλησαν μεγάλα ψέμματα. Στην Κύπρο όταν πλησίασε ο κίνδυνος ενώθηκαν τα πολιτικά κόμματα. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας η διχόνοια. Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μαζί, να εκπονήσουν ένα σχέδιο και να κάνουν το δικό τους μνημόνιο για έξοδο από την κρίση".

Αν είναι πολλοί οι υποψήφιοι: "Θα μπορούσαν να είναι και λιγότεροι. Το ζήτημα είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb