Logo

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Αγίας Βαρβάρας και στο ΕΚΑΒ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στελέχη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στις Βαρβάρες.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν, ο συντονιστής της ΝΕ Ημαθίας Κωστόπουλος Αναστάσιος, τα μέλη της Ν.Ε Βλαχοπούλου Σούλα, Κωτσίδου Ευθυμία, Κωνσταντινόπουλος Βασίλης , ο συντονιστής της Β΄ΟΜ Βέροιας Καραγιάννης Αντώνης και το μέλος του γραφείου της Β΄ΟΜ Βέροιας Μελιόπουλος Κώστας.

Τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Συντονιστή του ΥΠ.Μ.ΠΟ κ. Νταλή Λάζαρο και τον υπεύθυνο του Στρατού Τχη ΠΖ κ. Κιρκμαλή Ποσειδώνα για τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο φιλοξενίας.

"Από τη συζήτηση βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την διαβίωση των προσφύγων, τις οποίες θα τις χαρακτήριζε κάποιος πολύ καλές, όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Σημαντικό γεγονός είναι ότι τους παρέχονται όλες οι ευκολίες και ανέσεις για να διαβιούν αξιοπρεπώς για το χρονικό διάστημα που παραμένουν στο χώρο του στρατοπέδου, δημιουργώντας άριστες υλικοτεχνικές υποδομές.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκαν στο ιατρείο, σε κτήρια διαβίωσης, στα μαγειρεία, στο χώρο αναψυχής και στο χώρο των αποθηκών.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τη σημασία που δίνει το κόμμα για την σωστή διαβίωσή τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη ο λαός της περιοχής να στηρίξει ένθερμα όπως άλλωστε κάνει έως και σήμερα, λέγοντας ότι, '' το εθελοντικό κίνημα σε συνεργασία με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και τον δήμο να δημιουργήσουν ξανά εθελοντικές ομάδες για την στήριξη των προσφύγων ώστε να δεθεί η τοπική κοινωνία μαζί τους΄΄.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε υποσχόμενοι ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν. Επόμενη επίσκεψη έχει προγραμματιστεί στις 21 Αυγούστου στο στρατόπεδο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας.

Τέλος η ΝΕ προγραμματίζει μια σειρά επισκέψεων στο νομό έως και το τέλος του χρόνου σε μαζικούς φορείς , συλλογικότητες , δομές του κράτους, υπηρεσίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση" αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ στην Ημαθία κ. Ιωάννου Σταμάτης και ο κ. Ηρακλής Χατζόπουλος όπου συναντήθηκαν με τον συντονιστή της Ν.Ε Κωστόπουλο Αναστάσιο και τα μέλη της Ν.Ε Τσαπαρόπουλο Πέτρο, Κωνσταντινόπουλο Βασίλη ,Κόντογλου Νέστωρ και τον συντονιστή της Β ΟΜ Βέροιας Καραγιάννη Αντώνη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση του έργου τους στο νομό.

"Το πιο οξυμένο πρόβλημα οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν ότι είναι η έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στη μεταφορά του όγκου των ασθενών από περιοχές του νομού στα δύο νοσοκομεία .

Όσο αφορά τον στόλο των ασθενοφόρων σημείωσαν ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν έως το τέλος του έτους θα αναπληρωθούν με νέα , τα οποία θα επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Πρότειναν άμεσα την πρόσληψη είτε σε μόνιμο προσωπικό είτε με οχτάμηνα οδηγών και σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν τρεις βάσεις του ΕΚΑΒ σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Για το θέμα της στέγασης της υπηρεσίας τόνισαν, ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα γιατί οι κτηριακές εγκαταστάσεις των γραφείων δεν είναι οι ενδεικνυόμενες.
Τόσο ο συντονιστής όσο και τα μέλη κατανόησαν τα προβλήματα που υπάρχουν και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή έως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ βρουν την δέουσα λύση, γιατί όπως υποστήριξαν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε όπως τόνισαν αυτό μαρτυρά η πολιτική που ασκεί κυβέρνηση τόσο με την ασφάλιση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, την στελέχωση των νοσοκομείων αλλά και την δημιουργία των ΤΟΜΥ" αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb