Logo

Ζαργιανόπουλος: "Να ξεσηκωθεί ο λαός και να βουλιάξουν οι πόλεις από τις κινητοποιήσεις" (βίντεο)

Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος των συναντήσεων του τόνισε:

«Προσπαθούμε να εστιάσουμε σε δυο βασικά ζητήματα.

Το ένα είναι αν ο κατήφορος του μνημονίων έχει τέλος. Όσο η εξουσία βρίσκεται στα κόμματα που ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνιο και στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών, ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος. Μετά τα δυο μνημόνια που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάει για τέταρτο. Η ΕΕ σαν σύνολο και το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ανησυχούν για την ανταγωνιστικότητά τους έναντι της Κίνας. Δεν μπορεί να εφεύρουν άλλο τρόπο να γίνει ανταγωνιστική η ΕΕ παρά μόνο ρίχνοντας μισθούς και συντάξεις.

Το δημόσιο χρέος διογκώνεται και ο λαός δεν χρωστά τίποτα. Με αφορμή την μείωση του χρέους περιμένουμε νέα μέτρα. Στόχος τους να γίνει πιο φθηνός ο εργάτης, να κοπούν συντάξεις για να εξοικονομηθεί ζεστό χρήμα να δοθεί στους μεγάλους επιχειρηματίες. Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει ματωμένα πλεονάσματα για τρεις γενιές ακόμη.

Το άλλο θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα του πολέμου της Μέσης Ανατολής είναι στην αυλή μας. Η ΕΕ αναμένει νέα ένταση στα μέτωπα πολέμου, αύξηση των προσφύγων και στόχος τους είναι να εγκλωβιστούν στην πρώτη χώρα εισόδου, την Ελλάδα.

Στην Κύπρο, στόχος τους είναι να νομιμοποιηθεί η διχοτόμηση. Οι γκρίζες ζώνες των Τούρκων, έχουν στόχο να βάλουν θέματα μοιράσματος του πλούτου του Αιγαίου. Το ΝΑΤΟ που προβάλει ως εγγυητής, δεν αναγνωρίζει σύνορα.

Αυτά τα ζητήματα, ο λαός πρέπει να τα συνδέσει και να τα κάνει θέματα της καθημερινής πάλης του. Το ΚΚΕ δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Θα τους κυνηγάμε παντού. Δεν θέλουμε τον λαό δούλο στην δουλειά και κρέας για τα κανόνια σε περίπτωση πολέμου».

Συμβασιούχοι και ΕΝΚΛΩ

Ο κ. Ζαργιανόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις και στον πρόσφατο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας. Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Ο αγώνας των συμβασιούχων στους δήμους δέχθηκε μεγάλες απειλές. Όλα δείχνουν ότι πάμε για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας με μεγαλύτερα χαράτσια. Ο λαός πρέπει να υιοθετήσει τον αγώνα για μόνιμη δουλειά. Ο αγώνας αυτός δεν σταματά.

Η ΕΝΚΛΩ είναι θέμα μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Η Νάουσα έπεσε στην παγίδα να διεκδικήσει δάνεια για τον Λαναρά για να μην χάσουν τις δουλειές τους. Τα δάνεια δοθήκαν αλλά τα εργοστάσια έκλεισαν. Σε αυτό έβαλαν το χέρι τους τοπικοί φορείς, δήμαρχοι, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, πολιτικοί. Εμφανίζεται ο ίδιος θίασος μετά από 15 χρόνια και πρωτοστατούν στην ίδια παγίδα για τους εργαζόμενους. Τα όσα φημολογούνται για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ είναι έγκλημα. Θα χάσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Αυτοί που θα κληθούν να πιάσουν δουλειά, θα πρέπει να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους. Η επένδυση μπορεί να γίνει και μπορεί να μην γίνει. Ακόμη κι αν πιάσουν δουλειά, δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα εργατικά τους δικαιώματα. Δεν γίνεται να δίνονται τεράστιες επιχορηγήσεις σε τέτοιες προσπάθειες και να μην εξασφαλίζονται οι αποζημιώσεις, τα δεδουλευμένα και τα εργατικά δικαιώματα των εργατών».

Αγροτικά προβλήματα

Για τις συναντήσεις του με τους παραγωγούς ροδάκινου τόνισε:

«Περιοδεύσαμε στην Επισκοπή και σε συνεταιριστικά εργοστάσια. Υπάρχει μεγάλη απόγνωση για τα αγροτικά ζητήματα. Η τιμή του ροδάκινου καταρρέει. Οι αποζημιώσεις από ζημιές αργούν πολλά χρόνια. Εκτός από ασφαλιστικό και φορολογικό χαράτσι, προσθέτουν χαράτσι και στο αγροτικό νερό. Η πολιτική της ΕΕ είναι: τέρμα στους μικρούς αγρότες. Μεγάλοι αγρότες, δηλαδή καπιταλιστές. Επίσης η αριστερή κυβέρνηση ψήφισε την παράταση στο Ρωσικό εμπάργκο.

Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο λαός. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός και να βουλιάξουν οι πόλεις από τις κινητοποιήσεις. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε κατεύθυνση ταξική. Ένωση των εργατών και αντιπαράθεση τάξη με τάξη».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb