Logo

Μααίτα: "Τα ναρκωτικά κοινωνικό φαινόμενο που θα αντιμετωπιστεί με την ανατροπή του καπιταλισμού"

Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε το μέλος του ΚΚΕ Οδυσσέας Μααίτα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και επισκέφθηκε τα νοσοκομεία της Ημαθίας. Μετά την περιοδεία μίλησε στα τοπική ΜΜΕ για τις θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα.

«Εμείς δεν ασχολούμαστε περιστασιακά. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τη νεολαία και το κίνημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι αιτίες είναι οικονομικές, ψυχολογικές κ.α.

«Ο Παπανδρέου ήθελε να έχουμε μια γλάστρα ο καθένας σπίτι μας ενώ είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Όλα αυτά γίνονται για να νομιμοποιήσουν την χρήση των ουσιών γιατί το καπιταλιστικό σύστημα έχει οφέλη από αυτό. Θέλει τμήματα της νεολαίας στο περιθώρια και να παλεύει για την ανατροπή του συστήματος» είπε ο κ. Μααίτα.

Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ψεύτικο ιδεολόγημα τον διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά. «Αυτός που κάνει χρήση θέλει να απομονωθεί και προσπαθεί να γεμίσει τα κενά του, γι αυτό δεν μπορεί να κάνει κανείς διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά» είπε και πρόσθεσε ότι είναι σύνθετο θέμα η απεξάρτηση.

«Λένε ότι το χασίς δεν προκαλεί εξάρτηση και είναι ψέμα. Μπορεί να μην προκαλεί στερητικά σύνδρομα αλλά προκαλεί ψυχοπαθολογικές αντιδράσεις» είπε και πρόσθεσε:

«Για την ιατρική χρήση της κάνναβης, λέμε δεν αποτελεί θεραπευτικό μέσο. Για την οικονομική αξιοποίηση, θέλουν θολωμένα μυαλά. Είναι προκλητικοί αυτοί που εφαρμόζουν μέτρα φοροληστείας να θέλουν να εκμεταλλευτούν και την κάνναβη. Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δει καθαρά και να αντιμετωπίζει την ζωή του.Αυτοί που υποστηρίζουν τα υποκατάστατα, θεωρούν τους χρήστες αρρώστους, που θα πηγαίνουν και θα λαμβάνουν το φάρμακό τους. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θα αντιμετωπιστεί με την ανατροπή του καπιταλισμού. Η μάστιγα μπορεί να εξαλειφτεί μόνο από μια διαφορετική κοινωνία που δεν θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολιτών. Εμείς λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά και όχι στα υποκατάστατα. Όχι στην αποποινικοποίηση του χασίς. Υποστηρίζουμε την δημιουργία δωρεάν πανελλαδικού φορέα απεξάρτησης, με απλωμένες δομές και μόνιμο προσωπικό. Καμιά επιχειρηματική παρέμβαση στην απεξάρτηση και εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους. Δωρεάν θεραπεία σε όλους. Ναι στα ειδικά προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για τους εξαρτημένους χρήστες».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb