Logo

Σε ετοιμότητα για την φετινή αντιπυρική περίοδο η Ημαθία (βίντεο)

Με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση πυρκαγιών εν όψει του καλοκαιριού, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Βέροια. Οι φορείς της Ημαθίας είναι σε ετοιμότητα και στην σύσκεψη συζήτησαν λεπτομέρειες του φετινού σχεδιασμού.

"Παρότι δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά η συνεργασία όπου χρειάστηκε ήταν άψογη και ήταν αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των συμβάντων" σχολίασε ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσιούντας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αν χρειαστεί και αυτό το καλοκαίρι, οι φορείς θα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα συμβάντα.

Από την πλευρά της Περιφέρειας ζητήθηκε να υπάρξει ετοιμότητα για την περίπτωση που θα χρειαστεί να απομακτυνθεί πληθυσμός από τις εστίες του.

 

Τον συντονισμό της διαδικασίας είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ημαθίας κ. Μπαρμπαρούσης ο οποίος έκανε τόνισε ότι πέρσι δεν υπήρξαν σημαντικά περιστατικά αλλά και όσο δημιουργήθηκαν αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. "Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε" είπε ο κ. Μπαρμπαρούσης για την φωτιά στο Λιανοβρόχι που απείλησε την Βέροια. Ο κ. Μπαρμπαρούσης τόνισε ακόμη ότι οι καλαμιές ρυζιών απαγορεύεται και επεσήμανε ότι πολλές φωτιές κοντά στην Εγνατία δημιουργούν κινδύνους στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε τους δήμους να καθαρίζουν τους δρόμους τους από τα χόρτα και τις ΔΕΥΑ να έχουν σε ετοιμότητα τους πυροσβεστικούς κρουνούς.

{jlex}flickr:72157682039045320{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb