ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: "Όχι άλλο αθώο αίμα στην άσφαλτο"

egnatia troxaio4

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η Ημαθία και η πόλη της Βέροιας ιδιαίτερα, συγκλονίζονται από χθες, 5-10-2014, από το πολύνεκρο τροχαίο στην περιοχή της Μέσης, επί της Εγνατίας οδού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων. Τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση.

Εκείνο που μας βασανίζει και μας απασχολεί συγχρόνως και που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μείνει αναπάντητο είναι:

Το αν πραγματικά πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην συμβεί μια τέτοιου τύπου τραγωδία.

Για το που βρίσκονται οι ευθύνες. Για το αν περιορίζονται μόνον σε ένα ασυνείδητο ή αμελή οδηγό, σε ένα όχημα με προβληματικά φρένα, στον εργολάβο που με δύο υπαλλήλους θέλησε να σταματήσει την κίνηση σε ολόκληρη εθνική οδό, στην τροχαία, στην Εγνατία Α.Ε. που δεν φροντίζει την ασφάλεια των επιβατών παρά τα υψηλά διόδια που εισπράττονται ή σε όλα μαζί τα παραπάνω.

Ζητάμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση. Να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης στην Εγνατία οδό, διότι δεν είναι το πρώτο δυστύχημα παρόμοιου τύπου που συμβαίνει. Επιτέλους όχι άλλο αθώο και άδικο αίμα στην άσφαλτο".