Ξένισε το "ανακριτικό" ύφος της Αντιπεριφέρειας στην υπηρεσιακή συνάντηση της ΑΝΗΜΑ

anima enimerosi

Υπηρεσιακό χαρακτήρα είχε η σημερινή συνάντηση στην ΑΝΗΜΑ ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο Κώστας Καραπαναγιωτίδη, τους τρεις νέους δημάρχος Κώστα Βοργιαζίδη, Παναγιώτη Γκυρίνη, Νίκο Κουτσογιάννη και το νέο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη αλλά η συζήτηση έφυγε από το θέμα (το θέμα ήταν η ενημέρωση των δήμων και της Περιφέρειας για την εκλογή νέων αντιπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της ΑΝΗΜΑ) και απέκτησε "ανακριτικό στυλ" με την Αντιπεριφέρεια (Καλαϊτζίδης, Τεληγιαννίδης) να βάζουν απέναντι τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη και να τον βομβαρδίζουν με διάφορα ζητήματα.

Αυτό που ξένισε ήταν το ύφος που τέθηκαν όλα αυτά τα ερωτήματα. Έδωσε την εντύπωση ανάκρισης κι όχι ενημέρωση. Ο απερχόμενος πρόεδρος ρωτήθηκε για την χαμηλή απόδοση του τελευταίου Leader και απάντησε ότι οφείλεται στο ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά και στα λάθη που έγιναν στους φακέλους που κατατέθηκαν. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι από την στιγμή που γινόταν η κατάθεση ενός φακέλου για την συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν υπήρχε δυνατότητα διόρθωσης λαθών ή συμπλήρωσης δικαιολογητικών. Σε αυτό το θέμα ο κ. Καραπαναγιωτίδης δέχθηκε πίεση αλλά επέμενει ότι οι υποψήφιοι επενδυτές ενημερώθηκαν ότι τα λάθη στην κατάθεση των δικαιολογητικών δεν συγχωρούνται και ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να παρέμβει κανείς από την ΑΝΗΜΑ για να συμπληρώσει φακέλους ώστε να ενταχθούν περισσότεροι επενδυτές στο πρόγραμμα.

Επίσης παρατηρήθηκε μια εμμονή του νέου αντιπεριφερειάρχη με τους μισθούς των δυο υπαλλήλων της ΑΝΗΜΑ, με την αιτιολογία ότι ακούγεται έξω ότι λαμβάνουν πολύ μεγάλο μισθό. Ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την προηγούμενη διοίκηση και ως στενός συνεργάτης του κ. Καραπαναγιωτίδη, θα έπρεπε να την είχε λυμένη αυτή την απορία ο κ. Καλαϊτζίδης, γι αυτό ξένισε που επέμεινε ακόμη κι όταν οι υπάλληλοι του είπαν ότι θα του γνωστοποιήσουν όλα τα στοιχεία για να λάβει γνώση. Έχει καμιά σχέση με το ότι στο παρελθών "κόπηκε" και δικός του φάκελος συμμετοχής στο πρόγραμμα Leader; και το χρεώνει στους υπαλλήλους;

Το ίδιο στυλ είχαν και οι ερωτήσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Θεόφιλου Τεληγιαννίδη. Κάποια στιγμή ρώτησε ενοχλημένος αν και οι σύλλογοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Leader και όταν έλαβε καταφατική απάντηση με δυσαρέσκεια απάντησε ότι (ως εκπρόσωπος συλλόγου) δεν είχε καμιά ενημέρωση. Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τεληγιαννίδης ήταν ότι η Νάουσα ήταν εκτός Leader, κάτι που ο ίδιος δεν γνώριζε κι ας ήταν μέλος του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.