Logo

Τι απαντά η Καρασαρλίδου στην κριτική γύρω από την περιουσιακή της κατάσταση

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η Ημαθιώτισα βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με αφορμή την γνωστοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών. Συγκεκριμένα σχολιάστηκε αρνητικά η εικόνα των τραπεζικών της λογαριασμών (κοινοί με τον σύζυγό της Παναγιώτη Παρχαρίδη) ύψους 636.713 ευρώ με 159.382 εξ αυτών κατατεθημένα στην UBS της Ελβετίας. Σε απάντηση της η βουλευτής αναφέρει:

"Σε σχέση με όσα γράφονται και σχολιάζονται μετά τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής μου κατάστασης (“πόθεν έσχες”) θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Το σύνολο των περιουσιακών μου στοιχείων που εμφανίζονται στην δήλωση Πόθεν Έσχες αφορά την περίοδο πριν την εκλογή μου ως βουλευτή το 2015 και προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την επιτυχημένη κοινή με τον σύζυγό μου επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τα χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού τοποθετήθηκαν με διαφάνεια και εν γνώσει του ελληνικού κράτους, ώστε να διευκολυνθούν μεταξύ άλλων οι συναλλαγές μου με τους πελάτες και τους προμηθευτές του εξωτερικού. Όλα τα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις.

Όταν εκλέχθηκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέστειλα τη δράση μου στην οικογενειακή επιχείρηση για να αφοσιωθώ στο πολιτικό μου έργο. Τότε πήρα την απόφαση να επαναπατρίσω τα κεφάλαια της επιχείρησης που μου αναλογούσαν, καθώς πια ήμουν πολιτικός και όχι επιχειρηματίας. Σήμερα όλα τα ποσά είναι κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Υπενθυμίζω πως προτού πολιτευθώ υπηρέτησα στον δημόσιο τομέα επί 25 συναπτά έτη χωρίς να περιμένω να συνταξιοδοτηθώ, αλλά αποφάσισα να ανοίξω την δική μου ιδιωτική επιχείρηση καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια να έχω μια επιτυχημένη διαδρομή.

ΌΧΙ λόγω κάποιας ευνοϊκής γνωριμίας.
ΌΧΙ μέσα από παράτυπους ελιγμούς και “παραθυράκια”.
ΌΧΙ σε βάρος κάποιου εργαζόμενου. Ούτε έχοντας συναλλαγές με το Δημόσιο.

Μόνο με σκληρή εργασία, συνετό σχεδιασμό και μεράκι. Με αυτά τα τρία όπλα πορεύομαι και στην πολιτική".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb