Ταξιδιωτικοί οδηγοί για την Ημαθία από την Περιφέρεια

H Αντιπεριφέρεια Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εισηγήθηκε την έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 17.500 ευρώ για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της Ημαθίας.Το κονδύλι θα διατεθεί για την επανέκδοση τουριστικών εντύπων Ημαθίας με τίτλο “escape guide – ταξιδιωτικοί οδηγοί – ΗΜΑΘΙΑ”.

Η σειρά οδηγών «escape guide» είναι μια νέα πρόταση που σκοπό έχει τη γνωριμία του αναγνώστη με τον ελληνικό χώρο. Περιέχει χάρτες, διαδρομές, κειμενολεζάντες, πληροφορίες και πολλές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.Αναλυτικά, ο οδηγός αποτελείται από διαδρομές με αφετηρία σημαντικά σημεία του νομού Ημαθίας. Οι διαδρομές καλύπτουν ολόκληρο το νομό.

Στην αρχή κάθε διαδρομής θα υπάρχει χάρτης, εισαγωγικό κείμενο αλλά και σύντομες πληροφορίες. Στο τέλος υπάρχουν πληροφορίες (quick info) για χιλιομετρικές αποστάσεις, τα σημαντικότερα σημεία της διαδρομής (hot spot). Τα σημεία, ανάλογα με την σπουδαιότητά τους θα παρουσιάζονται με 1 έως 3 φωτογραφίες. Θα περιλαμβάνονται όλα τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και η τοπική κουζίνα και τα σημαντικότερα τοπικά προϊόντα.Ο οδηγός θα χωρίζει την περιοχή σε διαδρομές που θα απεικονίζονται με διαφορετικά χρώματα.

Στις πρώτες σελίδες ένας συνολικός χάρτης θα δείχνει όλες τις διαδρομές. Στην αρχή κάθε διαδρομής θα γίνεται ζουμ στο χάρτη της διαδρομής, ο οποίος με νούμερα θα προτείνει στον αναγνώστη μέρη που πρέπει να επισκεφτεί. Οι φωτογραφίες που αντιστοιχούν στα νούμερα αυτά μαζί με πολλές ακόμη της ίδιας διαδρομής πλαισιώνουν τις επόμενες σελίδες.Στο τέλος του οδηγού περιλαμβάνονται ειδικά παραρτήματα-πίνακες που στοχεύουν στη διευκόλυνση του επισκέπτη με πληροφορίες σχετικές με:-

Χιλιομετρικές αποστάσεις-Μετακινήσεις-Πολιτισμός-Πληροφορίες για διαμονή (Ενώσεις ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων)-Χρήσιμα τηλέφωνα.

πηγή: http://www.tornosnews.gr