Γερμανοί ιερωμένοι φιλοξενήθηκαν στην Ημαθία

germanoi papades

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας φιλοξένησε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, 26 Γερμανούς ιερωμένους από την ευρύτερη περιοχή του Ντύσελντορφ. Πρόκειται για το πρώτο γκρουπ καθολικών ιερωμένων από την Γερμανία, που μετά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στο REGENSBURG που συμμετείχε η Π.Ε. Ημαθίας, ήλθαν στην περιοχή για να τη γνωρίσουν και να οργανώσουν για το 2015 το ταξίδι της ενορίας τους.

Την οργάνωση του ταξιδιού τους είχε ο κ. Ανέστης Οσιπίδης με το γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού «ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Γερμανία, ο οποίος και τους συνόδευε. Τους φιλοξενούμενους υποδέχτηκε στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας ο υπεύθυνος Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας. Μετά την ξενάγησή τους στη Βεργίνα, επισκέφθηκαν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, στο οποίο τέλεσαν και σύντομη λειτουργία. Συνέχισαν με περιήγηση στην πόλη της Βέροιας και κατέληξαν σε παραδοσιακό οινοποιείο στη Νάουσα όπου δοκίμασαν το φημισμένο ξινόμαυρο κρασί και γεύτηκαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Στη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Γ. Σαλιάγκας, τους καλωσόρισε και τους μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο κ.Σαλιάγκας τους ενημέρωσε για τα τουριστικά ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες του τόπου μας και τους προσέφερε πλούσιο ενημερωτικό διαφημιστικό υλικό. Οι Γερμανοί ιερωμένοι, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα αξιοθέατα της Ημαθίας, την άρτια εξυπηρέτηση και τη ζεστή φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2015 με τα γκρουπ από τις ενορίες τους.