Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης: "Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας"

Την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας υποστηριξε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της Ημαθίας Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Η ΟΝΝΕΔ σχεδιάζει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας κι αυτός είναι ο λόγος, που στο πρόσφατο συνέδριο επανίδρυσης της Οργάνωσης, εγκρίθηκε και η πρόταση για ίδρυση ειδικής γραμματείας για τον τομέα αυτό, μια πρόταση που διατυπώθηκε κι από το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο.

Μεταξύ αυτών που υποστήριξαν την πρόταση, είναι και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητας, τόσο στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, όσο και μέσω της ομιλίας του, στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Ως ΟΝΝΕΔ πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε δημιουργικά, όχι μόνο στους χώρους νεότητας, όχι μόνο στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, αλλά και στο χώρο της αγοράς. Σε ένα χώρο όπου νέοι άνθρωποι, δίνουμε καθημερινά, τη μάχη της επιβίωσης, χώρο απαιτήσεων, όπου ως ελεύθεροι επαγγελματίες, προσπαθούμε να αντέξουμε στον παρόν, κάνοντας όνειρα για το μέλλον, χώρο τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον έχει εγκαταλείψει, τον κυνηγά και τον καταστρέφει.

Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να στραφεί και προς τη νεανική επιχειρηματικότητα, με προτάσεις, με πρωτοβουλίες, με δράσεις. Όχι μόνο επειδή η νεανική επιχειρηματικότητα είναι το ισχυρό φράγμα, απέναντι στα τεράστια κύματα της ανεργίας των νέων. Αλλά επειδή, η νεανική επιχειρηματικότητα, κυρίως στον κύκλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας και της αγροτικής παραγωγής, μπορεί να προσφέρει σημαντικά, στον βηματισμό της ανάπτυξης, εάν δομηθεί σε σταθερές βάσεις, υποστήριξης, ενημέρωσης, απλοποίησης των διαδικασιών και κυρίως εξωστρέφειας. Προτείνω λοιπόν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου και της μετασυνεδριακής οργανωτικής ανασυγκρότησης, η ΟΝΝΕΔ να συστήσει ένα σοβαρό δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ένα δίκτυο που θα δώσει έμφαση και στην Περιφέρεια”.

Η ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στην ίδια ομιλία του, στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου οι συμμετέχοντας εκπρόσωποι της Ημαθίας, στήριξαν με ενθουσιασμό το νέο ξεκίνημα και την επανίδρυση της Οργάνωσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης τόνισε: “Η σημερινή Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια άλλη ΟΝΝΕΔ. Την ΟΝΝΕΔ της ουσιαστικής πολιτικής. Μια οργάνωση προσανατολισμένη στη σημερινή πραγματικότητα, μια οργάνωση της ρεαλιστικής πολιτικής, μια οργάνωση νέων, με ισχυρή καταστατική δομή, ευέλικτα αποκεντρωμένη, ευρωπαϊκή – φιλελεύθερη - ανοιχτή στην κοινωνία. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε αποτελεσματικά, στην βαθιά ανανέωση της ΟΝΝΕΔ, στο άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη και για να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά, την ευκαιρία επανίδρυσης, που μας έδωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Βίντεο με την ομιλία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, στις εργασίες του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο του Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=GTk8LzoDxBo