Οι δήμοι Αλεξάνδρειας, Νάουσας κέρδισαν βραβεία στα "Best City Awards"

Στην Τελετή Απονομής Βραβείων ‘Best City Awards 2016’, που έγινε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, βραβεύθηκαν δυο δήμοι της Ημαθίας.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας κέρδισε το Silver (ασημένιο) βραβείο για την προώθηκε της εναλλακτικής μορφής μετακίνησης στον δήμο με την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ο οποίος δήλωσε: "Σήμερα επίβραβεύεται η καινοτομία, επίβραβευεται η καλή πρακτική. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι οι συνάδελφοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να πάει επιτέλους η χώρα μας μπροστά".

koutsogiannis vraveio

Ο δήμος Νάουσας κέρδισε το Bronze (χάλκινο) βραβείο για το καινοτόμο σχέδιο αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης ο οποίος δήλωσε: "Αποτελεί μεγάλη τιμή η μικρή μας Νάουσα να βραβεύεται για το καινοτόμο σχέδιο αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης για παραγωγή ενέργειας. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό να πρωτοπορείς σε όλη την Ευρώπη! Η διάκριση αυτή αποτελεί την επιβράβευση των κόπων μας εδώ και ένα έτος ώστε να καταρτίσουμε ένα πραγματικά μοναδικό, ρεαλιστικό και αποδοτικό σχέδιο που με την επερχόμενη υλοποίηση του αλλάζει τον ρου της ιστορίας του τόπου. Το αφιερώνω σε όλους αυτούς που με υπομονή, αγάπη και πίστη στηρίζουν την τιτάνια προσπάθεια μας να κάνουμε τη Νάουσα μοντέλο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Το αφιερώνω επίσης στους γονείς μου που εδω και δυο χρόνια υπομένουν καρτερικά τις αήθεις επιθέσεις προς το πρόσωπο μου από εκείνους που ξεβολεύτηκαν. Ευχαριστώ επίσης απο καρδιάς τους συνεργάτες μου που παλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο! Ειδικές ευχαριστίες στον Ιωάννη Παρθενοπουλο και στον Σπύρο Βλάχο".

Τα ‘Best City Awards’ ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου βραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας. Τα βραβεία αφορούν Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους, Δημόσιες και Ιδιωτικές επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, Ερευνητικά Κέντρα, Κοινοπραξίες κ.ά.

Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από 20μελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμμετείχαν προσωπικότητες που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, την εμπειρία και εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.