Logo

Επίσκεψη στην Ημαθία προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα πρόγραμμα με πολλές επισκέψεις και πλήθος συναντήσεων έχει σχεδιάσει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ξεκινάει το επόμενο Σάββατο. Η 81η ΔΕΘ αποτελεί μια καλή ευκαιρία για κανονική εξόρμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Βόρεια Ελλάδα , τόσο στην Μακεδονία όσο και στην Θράκη, με στόχο να συνεχιστεί το μπαράζ επαφών με τις τοπικές κοινωνίες και να υπάρξουν τελικά ρεαλιστικές προτάσεις στα πολλά και αυξανόμενα προβλήματα, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι οδηγίες του προς όλη την ΝΔ (βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη) είναι να προετοιμάσουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος), «σαρώνοντας» ουσιαστικά την βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα που είναι προγραμματισμένα είναι να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, τομείς στους οποίους επενδύει πολλά ο κ. Μητσοτάκης όπως φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Νεμέα.

Θα γίνουν επίσης επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Παράλληλες δράσεις θα γίνουν με συζητήσεις και δημόσιο διάλογο πάνω σε θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και τα Βαλκάνια και το νέο status quo που διαμορφώνεται. Θα γίνουν επίσης επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

Στόχος η Βόρεια Ελλάδα

Είναι δεδομένο πως στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την περιφέρεια της Μακεδονίας (στο σύνολο της) και την Θράκη, περιοχές που κατά το παρελθόν αποτέλεσαν «γαλάζια προπύργια». Στόχος αυτής της συντονισμένης εξόρμησης είναι όχι μόνο να μη κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος , αλλά να ενισχυθεί και άλλο η κεντροδεξιά σε περιοχές που ήταν ανέκαθεν φίλα προσκείμενες προς αυτήν και της έδιναν μεγάλο εκλογικό αβαντάζ.

πηγή: www.protothema.gr 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb