Η Ημαθία σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Γερμανία

«Απόβαση» στην πόλη Regensburg της Γερμανίας έκαναν πάνω από 200.000 επισκέπτες στο τετραήμερο από 28/5 έως 1/6, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες των Εκκλησιών της Γερμανίας», μια μορφή Εκθεσης Θρησκευτικού Τουρισμού.
Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, κυρίως ιερωμένων από ολόκληρη τη Γερμανία.

Φέτος, σε μια πανέμορφη πόλη, το Regensburg, 1.236 εκθέτες σε 280 περίπου περίπτερα και παρά τη συνεχή βροχή και το κρύο τις τρεις πρώτες ημέρες, οι εκδηλώσεις που πραγματοποίηθηκαν ήταν πάμπολλες σε όλες τις πλατείες, πεζοδρόμους και τα «νησάκια» που δημιουργεί ο διερχόμενος Δούναβης, ικανοποιώντας τους πάνω από 200.000 επισκέπτες.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας της Εκθεσης είναι ότι την πρώτη ημέρα στα εγκαίνια παρέστη ο Πρόεδρος της Γερμανίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις – συζητήσεις η καγκελάριος κ. Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Σημαντική και ουσιαστική η παρουσία στην Εκθεση της Π.Ε. Ημαθίας, η οποία με τη συνεργασία των Π.Ε. Πιερίας και Κιλκίς, σαν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οργάνωσαν τέσσερα περίπτερα, δύο μέσα και δύο έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, από τον οποίο διακινήθηκε το 80% των επισκεπτών.

Πέρα από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με ιερωμένους για τα θρησκευτικά ενδιαφέροντα της περιοχής, με έμφαση τον Απ. Παύλο, διανεμήθηκε πάνω από 10.000 τεμάχια έντυπο με τους θρησκευτικούς μας προορισμούς και ενδιαφέροντα, διαφημιστικά καπελάκια και καρτ ποστάλ του Απ. Παύλου. Στα περίπτερα υπήρχαν μεγάλες φωτογραφίες από θρησκευτικά μνημεία ενώ υπήρχαν και έξι γερμανόφωνα άτομα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη διανομή του υλικού.

Στον τομέα των θρησκευτικών τουριστικών προορισμών με περίπτερα είχαν το Ισραήλ, η Τσεχία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε για τη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. και της Ημαθίας :« Η εμπειρία και τα αποτελέσματα από τη συνεχή συμμετοχή μας τα πέντε τελευταία χρόνια στην Εκθεση αυτή, μας κατευθύνουν σε ακόμη εντονότερη και ουσιαστική συμμετοχή μας. Η συνεργασία μας με τα μεγαλύτερα γραφεία θρησκευτικού τουρισμού της Γερμανίας και η κατακόρυφη αύξηση των θρησκευτικών επισκεπτών στην περιοχή μας δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει θετικά στην τουριστική ανάπτυξη και μέσω αυτής στην αύξηση του εισοδήματος σημαντικής μερίδας των επαγγελματιών του Νομού μας. Οι φιλοξενίες καθολικών ιερωμένων , που εμείς σαν Ημαθία ξεκινήσαμα πριν από χρόνια, έχουν φέρει και θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, αρκεί να έχουμε συνέχεια, συνέπεια και συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών του τουριστικού μας κλάδου».
Την ευθύνη λειτουργίας των περιπτέρων στην Εκθεση είχε ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας, ενώ η Εκθεση για το 2015 έχει οριστεί στη Στουτγκάρδη από 2 έως 6 Ιουνίου.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, θα φιλοξενήσει στις 9/6 , έξι κορυφαίους δημοσιογράφους από την Ενωση Δημοσιογράφων των Η.Π.Α. International Food, Wine and Travel Writers Association (IFTWTWA), το δίκτυο των οποίων έχει 500 περίπου μέλη.

Στους φιλοξενούμενους περιλαμβάνονται η Πρόεδρος της Ενωσης καθώς και η πρώην Πρόεδρος, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάθε μία απευθύνεται σε 1.000.000 αναγνώστες.

Οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στην Βεργίνα και στην πόλη της Βέροιας συνοδευόμενοι από τον υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργο Σαλιάγκα, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τον Αντ/ρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, τον Αντ/ρχο Βέροιας Αρη Λαζαρίδη και τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Δημήτρη Μάντσιο.