Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης παρέδωσε την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας στον Κώστα Καλαϊτζίδη (video)

karapana kalaitzi

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1ης Σεπτεμβρίου η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας από τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καραπαναγιώτιδη, στον νέο κ.Κώστα Καλαϊτζίδη. Στην λιτή τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος, Μπατσαρά και Γιοβανόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Καρατζιούλα,Τεληγιαννίδης και Χειμώνας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Ισαακίδης, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε Ημαθίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στους προγραμματικούς στόχους της θητείας του. Ακολουθεί η ομιλία του κ.αντιπεριφερειάρχη.

Η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Π.Ε Ημαθίας

Στην ομιλία του ο Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε: "Με βαθιά αίσθηση της ευθύνης που μας ανέθεσαν οι Ημαθιώτες, δίνοντας μας 75% στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, προσέρχομαι σήμερα σε αυτή την λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής της αντιπεριφέρειας Ημαθίας, αγαπητέ μου συνεργάτη και φίλε, απερχόμενε αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καραπαναγιωτίδη, κυρία και κύριοι βουλευτές, φίλοι και φίλοι συνάδελφοι και συνεργάτες.

Με αυτή την αίσθηση του καθήκοντος ,οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους Ημαθιώτες ότι, στην τριαντάχρονη πορεία μου στα κοινά του τόπου μας δεν ξέχασα ούτε μια στιγμή, ούτε και πρόκειται να ξεχάσω ότι ,ο πολιτικός άνδρας αναδεικνύεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται την εξουσία που του αποδίδει η λαϊκή βούληση, προς όφελος και μόνο του εντολέα του, ο οποίος είναι οι πολίτες της Ημαθίας.

Θα ήθελα ,πέραν των Ημαθιωτών,οι οποίοι υπερψήφισαν τον συνδυασμό «Σύγχρονη, ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα, δίνοντας μας το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στον Περιφερειάρχη μας, ο οποίο μου εμπιστεύθηκε αυτή την μεγάλη τιμή, να ηγηθώ του ψηφοδελτίου του συνδυασμού μας στην Ημαθία, στους εκλεγμένους περιφερειακούς μας συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, με τους οποίους εδώ και τρεις μήνες δίνουμε μάχη με τον χρόνο για την τακτοποίηση των εκρεμμών θεμάτων της Περιφερειακής μας Ενότητας, αλλά και στους μη εκλεγμένους υποψήφιους μας, τον Χάρη Καγκελίδη, τον Χρήστο Τσιούντα, τον Σταύρο Γιανναβαρτζή, τον Γιάννη Μουταφίδη, τον Παναγιώτη Μεσσαλά και τον Σίμο Πουλασουχίδη, που έδωσαν με ήθος και ευπρέπεια την μάχη των περιφερειακών εκλογών και με τίμησαν ιδιαίτερα.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην σύζυγο, τα παιδιά μου, τα αδέλφια μου, στους συγγενείς και τους συνεργάτες μου που με βοήθησαν σε αυτήν την μακριά, γεμάτη αγωνίες, χαρές, αλλά και πίκρες διαδρομή, που πρώτη στάση έχει την σημερινή ημέρα, στην οποία φθάσαμε με την Χάρη του Θεού και ελπίζω να έχει να δώσει μόνο θετικά στους Ημαθιώτες, όταν κάποια στιγμή, καταλήξει να τελειώσει.

Έχω ως παρακαταθήκη και Ευαγγέλιο από τον αείμνηστο πατέρα μου Ζαχαρία, κύριε αντιπεριφερειάρχα, κυρία και κύριοι βουλευτές, φίλες και φίλες, την ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Από σήμερα και για τα επόμενα πέντε χρόνια δεσμεύομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου, να υλοποιήσουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, το προεκλογικό μας πρόγραμμα, που συνεχίζει και συμπληρώνει δράσεις της διοίκησης του κ.Καραπαναγιωτίδη, στην οποία υπήρξα μέλος ως περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και επιδιώκει νέες, σε συνεργασία με τους φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης της Ημαθίας, με την τοπική μας εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Παντελεήμονα, ο οποίος είναι φάρος πνευματικής ζωής και εργατικότητας για το ποίμνιο του, καθώς και τους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας.

Οι στόχοι μας έχουν ως μοχλό υλοποίησης την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, το ΣΕΣ, όπως ονομάζεται και καθορισμένους άξονες και προτεραιότητες με κυρίαρχες την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας και την οδική σύνδεση της Ημαθίας από την Εγνατία έως και την Έδεσσα, την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας, με την απαγκίστρωση της «Αμάλθειας» από το σημερινό τέλμα, την κατασκευή ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη διοικητηρίου, την βελτίωση και ολοκλήρωση των οδικών και άλλων υποδομών της περιφερειακής μας ενότητας, την ανάδειξη των μνημείων των Αιγών, της Μίεζας και της Σχολής του Αριστοτέλη, του Βήματος του Αποστόλου Παύλου και των άλλων θρησκευτικών θησαυρών μας και φυσικά ΠΡΩΤΙΣΤΑ την οικονομική αναβάθμιση της Ημαθίας, με την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας ,όλων αυτών των ανθρώπων δηλαδή που καθημερινά μοχθούν, κρατώντας με κόπο και αγωνία χιλιάδες θέσεις εργασίας στην μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα.

Στην δική μας περιφερειακή θητεία όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα διευρυνθούν οι σχέσεις που αποκτήθηκαν με την ΦΙΛΗ, ΟΜΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ, η οποία είναι και το σημειώνω απευθυνόμενος στην κεντρική διοίκηση, ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος μας εταίρος, που βοήθησε και βοηθά τα μέγιστα στην οικονομική, πολιτισμική και θρησκευτική ανάδειξη του τόπου μας.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους διευθυντές, τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας ότι σε μένα θα βρούνε έναν πρόθυμο συνομιλητή, που θα δεχθεί κάθε πρόταση που θα είναι προς όφελος των πολιτών της Ημαθίας. Αλλά και έναν αυστηρό κριτή που δεν θα ανεχθεί καμιά απολύτως θεσμική ή άλλη εκτροπή από τα καθήκοντα τους.

Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Ημαθίας ότι η πόρτα του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη θα είναι ανοικτή επί 24 ώρες και για 365 μέρες τον χρόνο, στα όποια δίκαια αιτήματα τους, αλλά και στα παράπονα τους για κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους όλων μας και αυτό το εννοώ.

Περιμένω αυστηρή αλλά δίκαια κριτική των έργων μας. Είμαι συνηθισμένος ως επιχειρηματίας να μην δίνω περίοδο χάριτος σε κανέναν και αυτό θα πράξω και για τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου από σήμερα.

Περιμένω την βοήθεια των βουλευτών, των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας σε αυτό τον μαραθώνιο που ξεκινάμε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 70%.

Η ΠΚΜ λειτουργεί χάρη στην χρηστή διοίκηση ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, όπως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κατόρθωσε να την φέρει σε μόλις ένα χρόνο στην πρώτη θέση απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας με τον κ.Περιφερειάρχη, καθώς και τους υπόλοιπους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες θα είναι άψογη και στα πλαίσια της ειλικρινούς συνεργασίας.

Είναι προφανές ότι δεν θα ανεχθούμε ΚΑΜΜΙΑ και το υπογραμμίζω άδικη αντιμετώπιση της Ημαθίας στις προτεινόμενες δράσεις του ΣΕΣ, από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις και ολοκληρώνοντας την σημερινή μου πρώτη ομιλία ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κύριε αντιπεριφερειάρχα, κυρία και κύριοι βουλευτές, φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου να κλείσω με λίγα λόγια από τον μεγάλο μας Μενέλαο Λουντέμη.

«Κείνος που στ' αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του».

Με αυτό το όραμα εισέρχομαι από σήμερα στον δύσκολο, αλλά όμορφο δρόμο του πρώτη πολίτη της Ημαθίας. Υποσχόμενος, εγώ και οι συνεργάτες μου, να γίνουμε υπηρέτες των συμπολιτών μας. Μακάρι με την Χάρη του Θεού να τα καταφέρουμε. Γιατί οι συνάνθρωποι μας μπορεί να μην θυμούνται πολλές φορές τα λόγια και τις πράξεις σου, αλλά πάντοτε θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.
Σας ευχαριστώ".

 

Δείτε παρακάτω βίντεο από την αποχαιρετηστήρια δήλωση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη