Το φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή και στην Ημαθία

kne festival

Από την ΚΝΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συμπληρώνει 40 χρόνια μαχητικής παρέμβασης, αγωνιστικής και ασυμβίβαστης πορείας. 40 χρόνια ακούραστου και μεγάλου δρόμου προς τα μπρος. 40 χρόνια το Φεστιβάλ παραμένει νέο, αντέχει και δυναμώνει γιατί στο διάβα του ποτέ δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πέρασαν στην αντίπερα όχθη, δεν παραιτήθηκαν ποτέ από τον στόχο ν' αλλάξει ο κόσμος.

Το Φεστιβάλ πάντα ήταν και είναι δεμένο με τα όνειρα, τις ανάγκες και τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Παίρνει διαρκώς υλικό από τη ζωή των ανέργων, των μαθητών που οι γονείς τους χρυσοπληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους. Των νέων εργαζομένων που δουλεύουν ανασφάλιστοι, με μισθούς πείνας χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Το Φεστιβάλ μας έφτασε τα 40 χρόνια όμως, όχι γιατί περιέγραφε τα προβλήματα, αλλά γιατί φώτιζε τη διέξοδο για το συμφέρον της εργατικής τάξης. Γιατί δεν έπαψε να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και την προοπτική ο λαός να γίνει αφέντης στον πλούτο που ο ίδιος παράγει. Γιατί το Φεστιβάλ παρέμεινε συνάντηση των νέων των εργατικών λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται, που δε συμβιβάζονται. Κόντα στην υποταγή και τις αυταπάτες, το σκύψιμο της μέσης, στις μειωμένες απαιτήσεις, κόντρα στα σάπια ιδανικά του συστήματος το Φεστιβάλ μας αναδεικνύει σταθερά τις αξίες και τα ιδανικά του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα.

Το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»(απολογία Ν.Μπελογιάννη) ταξιδεύει και θα βρίσκεται στη Νάουσα στις 28 Αυγούστου και στην Βέροια στις 30 Αυγούστου.

Στη Νάουσα το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Αυγούστου στην πλατεία Καρατάσου. Θα γίνει κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας σύντροφο Ζήση Λυμπερίδη, θεατρικό με Καραγκιόζη, γκράφιτι από μαθητές και συναυλία από τοπικό συγκρότημα.

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος από τις 18:00 το απόγευμα και εργαστήρι χειροτεχνίας για ηλικίες 4 - 13 ετών. Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου.

Το Κεντρικό Φεστιβάλ του Νόμού θα προαγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στη Βέροια, στην πλατεία Δημαρχείου. Θα υπάρχει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, συναυλία με τοπικά συγκροτήματα, θεατρικό με Καραγκιόζη, παιδότοπος, έκθεση βιβλίου και εργαστήρι χειροτεχνίας".