Η ΛΑΕ καταδικάζει τα επεισόδια στις Βαρβάρες

Από την ΛΑΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η ΛΑΕ Ημαθίας καταδικάζει τις ακραίες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας με την έλευση των πρώτων προσφύγων. Την ίδια ώρα που μια μικρή μειοψηφία ακροδεξιών στοιχείων, εκμεταλλευόμενη την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, αμαύρωνε μέσα από τις εικόνες ντροπής σε όλα τα ΜΜΕ την εικόνα της Ημαθίας, την ίδια ώρα εκατοντάδες δημοκράτες πολίτες σε ολόκληρο το νομό εκδηλώνουν καθημερινά, μέσα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία, την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες στέλνοντας μήνυμα ανθρωπιάς κι αδελφοσύνης.

Επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες των ιμπεριαλιστικών χωρών που δε διστάζουν στο βωμό του κέρδους να αιματοκυλούν λαούς και να καταστρέφουν χώρες. Είναι αυτονόητο πως όσο οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας, τόσο θα αυξάνουν οι προσφυγικές ροές απελπισμένων ανθρώπων που αναζητούν εναγωνίως σωτηρία από τις βόμβες τους πολέμου κι ένα καλύτερο μέλλον.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η Ε.Ε., οι οποίοι με τα κλειστά σύνορα ποδοπατούν το διεθνές δίκαιο και στήνουν φράχτες ντροπής, ενώ το διεθνές δίκαιο, το οποίο έχουν συνυπογράψει όλες οι χώρες της Ε.Ε. καθώς και η δική μας, προστατεύει τους πρόσφυγες δίνοντάς τους το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των συνόρων προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό της επιθυμίας τους.

Ιδιαίτερα για την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνουμε πως παρά τις γραφικές φωτογραφίες στελεχών της με σωσίβια, τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα εκατοντάδων αθώων που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να υψώνει το φράχτη στον Έβρο. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει, επίσης, ευθύνη, να διασφαλίσει τη φιλοξενία των προσφύγων, όσο χρονικό διάστημα αυτή διαρκέσει, σε ανθρώπινες συνθήκες χωρίς τη δημιουργία κι άλλων Αμυγδαλέζων.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες της Ημαθίας το επόμενο διάστημα να περιθωριοποιήσουν κάθε ακραία, ξενοφοβική και ρατσιστική φωνή δυναμώνοντας την αλληλεγγύη τους".