Περιοδεία του ΚΚΕ σε υπηρεσίες και ΚΑΠΗ της Βέροιας

kke kapi

Περιοδεία σε ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Δημοτικό Γυμναστήριο (ΦΩΤΟ), Δημόσια Βιβλιοθήκη, Α' Γυμνάσιο (κατά τη διάρκεια του διαλείμματος) και ΚΑΠΗ Βέροιας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Σοφρόνωφ και του δημοτικού συμβούλου Βέροιας της ΛΑΣ Γιώργου Μελιόπουλου.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους τόνισαν με έμφαση ότι το δικαιολογημένο κλίμα απογοήτευσης και αγανάκτησης που επικρατεί δεν θα πρέπει να τους οδηγήσει σε αποχή από τις εκλογές ή σε ψήφους άσφαιρης ή επικίνδυνης διαμαρτυρίας (π.χ Χρυσή Αυγή, Λεβέντη κ.α) αλλά εκεί που πραγματικά «θα πονέσει το σύστημα, δηλαδή στο ΚΚΕ, το κόμμα που και προειδοποίησε γι'αυτά που έρχονται , που τα αντιπάλεψε και που θα βρίσκεται και μετεκλογικά στην πρώτη γραμμή αντίστασης και πάλης. Να εμπιστευθούν δηλαδή σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη αντίστασης απέναντι στον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που έρχονται ».

Αναφερόμενοι στην προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των άλλων πολιτικών κομμάτων τόνισαν: «Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αποτελεί το γεγονός ότι το πρόγραμμα των κομμάτων είναι κοινό, είναι το μνημόνιο που ψηφίστηκε και προδιαγράφει την πολιτική της επόμενης μέρας. Είναι όλα τα μέτρα που αφορούν μειώσεις συντάξεων και μισθών, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση της φορολογίας σε αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες, αλλαγές σε χειρότερη κατεύθυνση των εργασιακών σχέσεων, ενώ επιδεινώνεται η κατάσταση σε Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, στους δήμους με την αφαίμαξη των διαθέσιμων, ιδιωτικοποίηση υποδομών κλπ. Φάνηκε επίσης ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, στηρίζει ενιαία αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.»

Καλώντας τους τέλος να κάνουν σ'αυτές τις εκλογές το αναγκαίο βήμα, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν απόλυτα με το ΚΚΕ σημείωσαν : «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για το λαό. Σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη για να αντιπαρατεθούμε στη βαρβαρότητα της πολιτικής που θα εφαρμόσουν. Γιατί θα δυναμώσουν οι αγώνες, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο λαός, θα παλεύει με μεγαλύτερο σθένος. Γιατί μπορούμε να φρενάρουμε τα μέτρα, να τα αποτρέψουμε, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για ορισμένες κατακτήσεις. Γιατί θα γίνει καλύτερα κατανοητό ότι ο λαός δεν μπορεί να υπομένει άλλο, να χαράξει πορεία για το δρόμο της ανατροπής.Γιατί με το ΚΚΕ πραγματικά υπάρχει λύση.»