Περιοδεία ΚΚΕ σε Διαβατό, Κουλούρα, Μέση

kke diavatos

Περιοδεία πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 11/9 κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού Μαίρης Παπαδοπούλου σε Διαβατό, Κουλούρα, Μέση. Στις συζητήσεις με τους αγρότες των δημοτικών κοινοτήτων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αιτίες και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ τονίστηκαν τα εξής:

«Τα μνημόνια είναι εργαλεία γι' αυτό το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και για το πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.Κι ακόμα πιο αποτελεσματικό εργαλείο, ακόμα πιο κοφτερό δρεπάνι για το κόψιμο κεφαλιών των μικρομεσαίων αγροτών, αποτελεί η ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν, με συνέπεια και ζήλο, οι ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί κι αυτή της «πρώτης φοράς αριστερά».Κι είναι μόνο το ΚΚΕ που διαφωνεί και αντιμάχεται, με συνέπεια και επί της ουσίας, και τα μνημόνια και την ΚΑΠ της ΕΕ.Τα άλλα κόμματα όταν αναφέρονται στους αγρότες και κτηνοτρόφους «ξεχνάνε» τη νέα ΚΑΠ που πετσοκόβει τις ενισχύσεις 50-60% ως το 2019.

Ουσιαστικά τις πετσοκόβει για τους πολλούς, τις δίνει στους λίγους μεγάλους. Κι είναι μόνο το ΚΚΕ που στέκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους και δίνει προοπτική για το μέλλον τους με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής. Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει το μικρό, μεσαίο αγρότη. Δεν του λέει ότι υπάρχει σωτηρία του σε σχέση με τη συγκεντρωμένη αγροτική παραγωγή. Δεν του λέει ότι όλοι οι αγρότες, οι περισσότεροι, μπορούν να γίνουν μεγαλοαγρότες, ότι μπορούν να γίνουν μεγαλέμποροι. Του λέει ότι απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες, το κράτος τους υπάρχει μια διέξοδος: η συμπόρευση με το ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση παντού, στη βιομηχανία, στο εμπόριο και στην αγροτική παραγωγή. Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές.Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι' αυτούς, μαζί τους».