Ρώσος αξιωματούχος επισκέφθηκε την Ημαθία

karapan roso politism

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, επισκέϕθηκε την Ημαθία ο Ρώσος Υπουργός Πολιτισμού, συνοδευόμενος από τον κ. Καλάσνικοϕ, μέλος της Δ/νσης των Ξεν/κών Επιχ/σεων KROΝWEL στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος Υπ. Πολιτισμού, προσκεκλημένος του Αντιπεριϕερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραϕείων Ημαθίας κ. Απ. Εμμανουηλίδη, επισκέϕθηκε και ξεναγήθηκε στους Βασιλικούς Τάϕους της Βεργίνας, από τους οποίους έμεινε κατάπληκτος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για την ιστορία όσο και για τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Στη συνέχεια επισκέϕθηκε στην Ι.Μ. τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και μαζί επισκέϕθηκαν την Ι.Μ. της Παναγίας Δοβρά, στην οποία ξεναγήθηκε και παρακολούθησε την εξέλιξη των εργασιών της ανέγερσης του Ναού του Οσίου Λουκά.

Σε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν πέραν του κ. Καραπαναγιωτίδη και του κ. Εμμανουηλίδη, ο νέος Αντ/ρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, η Περιϕερειακή Σύμβουλος κ. Νίκη Καρατζούλα, η Σύμβουλος κ. Αναστασία Λαζαρίδου και ο κ. Γ. Παπαδόπουλος από το Γραϕείο του κ. Αντ/ρχη, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ιδιαίτερο στοιχείο της συζήτησης στάθηκε η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, που προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, τόσο με τις συνεχείς επαϕές και επισκέψεις του κ. Καραπαναγιωτίδη, όσο και από τη συμμετοχή της Ημαθίας εδώ και χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας.

Οι επιϕανείς προσκεκλημένοι, αποχαιρέτησαν την Ημαθία με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για αυτά που είδαν όσο και για τη ζεστή και ειλικρινή ϕιλοξενία, υποσχόμενοι ότι θα ξαναεπισκεϕθούν την Ημαθία για να γνωρίσουν και τις άλλες ομορϕιές της.