Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τα μέλη και τους φίλους του, ιδιαίτερα όμως τον Ημαθιώτικο λαό που με την ψήφο του στις ευρωεκλογές έδωσε τη πρωτιά στο κόμμα μας.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία σε πρώτη πολιτική δύναμη είναι πολιτικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, διότι συμβαίνει για πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία της Ημαθίας και της Ελλάδας γενικότερα.

Με 23% ΚΑΙ 19.631 ψήφους έναντι της Ν.Δ. με 20,3% και 17.378 ψήφους.

Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ότι εκτός του μεγαλύτερου ποσοστού στα αστικά κέντρα του νομού, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα που είναι πρώτο κόμμα, για πρώτη φορά εδραιώνεται και στον αγροτικό πληθυσμό με πρωτιά σε 33 χωριά.

Η σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012 είναι απόλυτη και το ερώτημα αμείλικτο.

Είναι νόμιμη η σημερινή κυβέρνηση (κοινοβουλευτική πλειοψηφία) και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές πόσο αντιπροσωπεύουν το λαό της Ημαθίας;

Κατά την κοινή λογική και τους σκληρούς αριθμούς όχι, δεν εκπροσωπούν το νομό, διότι το 2012 η Ν.Δ είχε 32,53% και σήμερα έχει 20,3%, έχοντας χάσει πάνω από το 30% των ψηφοφόρων της.

Το δε ΠΑΣΟΚ είχε 12,86 και σήμερα έχει με ΕΛΙΑ 8,58 επίσης έχει χάσει το 30%των ψηφοφόρων του.

Συνολικά το κυβερνητικό σχήμα στο νομό από 45,39% πήγε στο 28,88% και δεν νομιμοποιείται πλέον να μιλά στη βουλή στο όνομα της Ημαθίας.

Στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια και δημοκρατική συνταγματική λύση είναι ο σεβασμός της θέλησης του λαού, η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή σε εκλογές".