Σκόκος: "Μονόδρομος η συμφωνία, θα την ψηφίσει το Ποτάμι"

skokos potami

Κρίσιμη χαρακτήρισε την πολιτική κατάσταση στην χώρα ο υπεύθυνος πολιτικής του Ποταμιού Θανάσης Σκόκος ο οποίος βρέθηκε στην Βέροια στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του Κινήματος. Ο κ. Σκόκος σημείωσε ότι ο χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει και πρέπει σύντομα να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, την οποία το Ποτάμι θα ψηφίσει χωρίς δισταγμό γιατί θεωρεί καταστροφή την μη συμφωνία.

Αν υπάρξει τώρα συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Σκόκο, θα υπάρξει στο επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξει μια συζήτηση για την απομείωση του χρέους. "Δεν ξέρουμε πότε τελειώνει αυτή η ιστορία, πότε θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς, πότε θα περάσουμε στην ανάπτυξη. Η κυβέρνηση δεν έβγαλε την χώρα από την λιτότητα στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης και το ότι διαπραγματεύεται με την πλάτη στον τοίχο είναι ευθύνη της. Είναι σημαντικό να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Αν πάμε στην δραχμή οι μισθοί και οι συντάξεις θα πέσουν στο 1/3" σημείωσε ο κ. Σκόκος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σκόκος τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξήσει τα έσοδά του το δημόσιο, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, να γίνει θέσπιση εθνικής σύνταξης και διακοπή πρόωρων συντάξεων, να γίνουν ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα.