Τοποθέτηση Ουρσουζίδη για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων

oursouzi athen

Στο θέμα της προτάσεως σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης, τοποθετήθηκε στην Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης. Στην τοποθέτησή του σημείωσε:

"H διεύρυνση ευθύνης ένταξης της χώρας σε καθεστώς μνημονίου, αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια προς τον ελληνικό λαό, που αναζητά την αλήθεια για τους λόγους που βιώνει αυτή την πρωτοφανή και βίαιη προσαρμογή σε συνθήκες υποτέλειας, φτώχιας και απελπισίας.

Ακούει διάφορες προσεγγίσεις πάνω στο ζήτημα, με προέχουσα εκείνη, της μνημειώδους ρήσης «μαζί τα φάγαμε», την απόπειρα για την απόλυτη αποδοχή της υποχρέωσης των Ελλήνων πολίτων σε καθεστώς ενός μη βιώσιμου χρέους που γενεές επί γενεών καλούνται να υπομείνουν, μέχρι τελικής πτώσης, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λύγισαν μη αντέχοντας την εξαθλίωση.

Ακούσθηκε επίσης από μερίδα «ειδικών» ότι επιλέχθηκε η ένταξη για να σωθεί η χώρα, για να προκύψει η ποθούμενη ανάπτυξη, για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, για να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος, για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποπληρωμής του χρέους και σταδιακής εξόδου της χώρας από την κρίση. Ποτέ δεν ειπώθηκε μεγαλύτερο ψέμα από πολιτικούς.

Έγινε απόπειρα, επίσης, από τους υποστηρικτές του Μνημονίου, που κατά περίεργη σύμπτωση είτε ήθελαν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, είτε ήθελαν να αναρριχηθούν, ότι ο προτεινόμενος δρόμος αφορά στον μοναδικό αξιόπιστο τρόπο αντιμετώπισης του χρέους και αποφυγής της επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Ακόμη και σήμερα υποστηρίζεται η επιλογή του Μαΐου του 2010, μόνο που σήμερα μετά από 5 χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όχι μόνο ο Ελληνικός λαός ξεπέρασε το φόβο και αναζητά την αλήθεια στηρίζοντας την σημερινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρος ο Νότος της Ευρώπης αναμένει με αγωνία την έκβαση αυτής της προσπάθειας, προκειμένου να δει αχτίδα φωτός από το σκοτάδι της απελπισίας και των αδιεξόδων που επέβαλαν μία «χούφτα» τεχνοκρατών της οικονομικής ελίτ των Βόρειο-ευρωπαίων υποκριτών, που προσπαθούν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη, από την αδιέξοδη κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν σε βάρος ανυποψίαστων πολίτων οδηγώντας τους στην καταστροφή.

Όμως δεν είναι μόνο οι λαοί του Νότου, ακόμα και οι λαοί της βόρειας Ευρώπης έχουν διχαστεί. Σήμερα, ήδη ενημερωμένοι για το μεγάλο ατόπημα της ΕΚΤ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που αφορά στην μεταφορά ενός δικού τους «αποτυχημένου» επενδυτικού σχεδίου με αποκλειστική ευθύνη των τραπεζών τους στις πλάτες των λαών της Ευρώπης, μετέτρεψαν το ιδιωτικό τους πρόβλημα σε επικερδές παιχνίδι, σε βάρος των υπολοίπων λαών δείχνοντας παράλληλα την χώρα μας ως αποκλειστικά υπαίτια για όλα τα δεινά που τους βρήκαν ή που θα τους βρουν στο μέλλον!

Σταδιακά, η αλήθεια κερδίζει έδαφος, οι πολίτες της Ευρώπης αντιλαμβάνονται πως το παιχνίδι του διχασμού των λαών σε εργατικούς και τεμπέληδες δεν είναι παρά μία γελοιότητα, μία αθλιότητα, ώστε να δικαιολογηθούν τα ανομολόγητα. Γερμανοί επιστήμονες καταγγέλλουν την Bundesbank για αδικαιολόγητη έκθεση σε τοξικά ομόλογα, χλευάζουν την υποκρισία των δικών τους πολιτικών που κατάφεραν μία τέτοια επένδυση σε ομόλογα, που οι ίδιοι χαρακτήρισαν ως τοξικά να την μετατρέψουν σε επικερδή επένδυση! Ούτε μάγοι να ήταν, όπως δηκτικά αναφέρει ο Γερμανός οικονομολόγος Philipp Bagus, συνεργάτης του καθηγητή Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Jesus Huerta de Soto. Σήμερα μερίδα των λαών αυτών στηρίζει την Ελληνική κυβέρνηση, χλευάζοντας ταυτόχρονα με καυστικό τρόπο τις δικές τους κυβερνήσεις.

Αδιάβαστοι, απροετοίμαστοι, με τρόπο ανεύθυνο, δεχτήκατε να δεσμεύσετε την χώρα σε ένα χρέος που οφείλατε να γνωρίζετε ότι δεν είναι βιώσιμο, θυσιάσατε τους κόπους και την περιουσία του ελληνικού λαού, χωρίς την δυνατότητα διεξόδου, χωρίς επιλογή διαλύοντας κάθε τομέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σήμερα δεν τίθεται θέμα για το αν η τότε επιλογή σας ήταν ορθή – γι' αυτό δεν γίνεται καν λόγος - σήμερα, ζητείται με απαίτηση, καθολική απαίτηση του ελληνικού λαού, η διερεύνηση των ενεργειών σας, για το εάν διευκολύνατε τους «δανειστές» στον σκοπό τους, «μαγειρεύοντας» τους οικονομικούς δείκτες της εποχής εκείνης, ώστε να πετύχουν εκείνοι τον στόχο τους. Σήμερα στην χώρα δεν υπάρχουν μνημονικοί και αντιμνημονικοί πολίτες, όπως σας αρέσει να λέτε. Υπάρχει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός που ζητάει την αλήθεια και εσείς που του την αρνείστε. Δεν θα σας περάσει".