Την μέριμνα της Πολιτείας για την προστασία των αστέγων της χώρας, ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την εστίαση της Πολιτείας και στους αστέγους της χώρας, που αυτές τις κρίσιμες ημέρες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξή μας για την προστασία τους από τον κορονοϊό COVID– 19, ζητά με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τονίζει, με δεδομένη την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα αλλά και ως παγκόσμια κοινότητα λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού, μία κρίση που σχετίζεται άμεσα με την ίδια την ανθρώπινη ζωή, πέρα από τα απολύτως επιβεβλημένα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών πρέπει να δοθεί έμφαση και στην προστασία των αστέγων μας, που αποτελεί μία εξαιρετικά ευάλωτη και ευπαθής ομάδα συμπολιτών μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, κρίνεται ως εξαιρετικά επωφελής η ταχύτατη ενεργοποίηση των αρμόδιων δομών της Πολιτείας καθώς και η ταχύτατη συγκεκριμενοποίηση των απαραίτητων οδηγιών προς την  τοπική αυτοδιοίκηση, με την ένδειξη της αυστηρής υποχρεωτικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την στέγαση των ανθρώπων αυτών, τη διανομή συσσιτίου και ασφαλώς την ενίσχυση των μέτρων υγιεινής τους.