Βιώσιμη λύση στο ζήτημα των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να επιστρέψουν ποσά χρηματοδότησης λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης των επενδύσεών τους ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Λύση στο αδιέξοδο πολλών επιχειρήσεων ανά την Επικράτεια που αδυνατούν να ολοκληρώσουν το επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκαν και βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της επιστροφής και μάλιστα εντόκως των χρηματοδοτούμενων ποσών που έχουν ήδη λάβει, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε προς τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις μένουν δέσμιες σε μία αδιέξοδη κατάσταση. Αφού παίρνουν ετήσιες παρατάσεις υλοποίησης χωρίς πραγματικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης καθώς αποδεδειγμένα από τη φορολογική τους εικόνα έχουν είτε αρνητικό κύκλο εργασιών είτε κύκλο εργασιών μη ικανό να τις καταστήσει βιώσιμες είτε έχουν τεθεί σε αδράνεια.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής Ημαθίας υπογραμμίζει ότι μία λειτουργική λύση είναι απαραίτητη καθώς πλήττεται το θετικό επενδυτικό κλίμα από την υφιστάμενη μετέωρη κατάσταση που διαιωνίζει αντί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα.