«Φρένο» στη γραφειοκρατία επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών ΔΧ οχημάτων ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την επίσπευση των διαδικασιών αντικατάστασης των φθαρμένων, κλαπέντων ή κατεστραμμένων πινακίδων των οχημάτων δημοσίας χρήσης προκειμένου εξαλειφθεί ο κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων για τους ιδιοκτήτες τους και να μηδενιστεί το ενδεχόμενο ακινητοποίησής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διακίνηση των προϊόντων από τη χώρας μας προς το εξωτερικό και αντίστροφα, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε σχετική Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνει ότι η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών και χορήγησης ανταλλακτικών πινακίδων κυκλοφορίας καθυστερεί δραματικά, λόγω της αβελτηρίας του μειοδότη κατασκευαστή, που έχει αναδειχθεί κατά τον τελευταίο διαγωνισμό, να τις παράσχει εγκαίρως.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει, καθίσταται απαγορευτική η μετακίνηση των εν λόγω οχημάτων εντός και ιδιαίτερα εκτός της ελληνικής επικράτειας, καθώς η κατασκευή των ανταλλακτικών πινακίδων από την ανάδοχη εταιρία κρατάει χρονικά ακόμη και πάνω από 7 μήνες!

Ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει ότι η εν λόγω αβελτηρία της ανάδοχης εταιρίας έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές της νέας Κυβέρνησης για επιτάχυνση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών επ’ ωφελεία του πολίτη και τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος τόσο για τη διαφύλαξη της νομιμότητας όσο και για τη διατήρηση της λειτουργικότητας των εν λόγω οχημάτων επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.