Σαμαράς…ο ηθικός αυτουργός του πολιτικού τετέλεσται

kakaris poe doy

Του Γιώργου Κάκαρη

Διανύουμε το τελευταίο διάστημα ένα φεστιβάλ παραφροσύνης και πολιτικού εκχυδαϊσμού. Βιώνουμε μια πολεμική εκστρατεία κινδυνολογίας της κυβέρνησης με απειλές για διάλυση τραπεζών και πτώχευση επιστρέφοντας στην δραχμή, με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ζούμε πρωθυπουργικές προτροπές προς την εθνική ευαισθησία των βουλευτών με μυστικές επαφές.

Έχουμε γίνει μάρτυρες σε χωρίς προηγούμενο επεμβάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς. Και πλέον από την οσμή δωροδοκιών που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε σε περιπτώσεις καταγγελιών βουλευτών, με σοβαρές ενδείξεις που ερευνά η δικαιοσύνη.

Την απόλυτη ευθύνη για την κατρακύλα της χώρας και της πολιτικής ζωής έχει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, κόντρα στους αριθμούς και την πραγματικότητα, επιμένει εκβιαστικά στην εκλογή προέδρου έχοντας στόχο την διατήρηση του σημερινού φαύλου καθεστώτος. Και το κάνει σε μια χώρα ιστορικά τραυματισμένη από αποστασίες βουλευτών λόγω χρηματισμού.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι λίγοι, επικίνδυνοι και ζέχνουν από πολιτική ανικανότητα.
Αυτή την χρονική στιγμή, είχα την τύχη να συμμετέχω σε ένα ιστορικά κρίσιμο συνέδριο των υπαλλήλων των Οικονομικών υπηρεσιών της χώρας, θέτοντας υποψηφιότητα με την ΑΣΚΙ, συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή του συνδικαλιστικού σκηνικού και την δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας που θα μπορέσει να αντικρούσει τα όσα ετοιμάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η ΑΣΚΙ, χωρίς υπόγεια παζάρια, παρασκήνια και μεθοδεύσεις, απευθύνθηκε σε κάθε σύνεδρο, προτρέποντας να μην σταλεί μήνυμα υποταγής σε αυτούς που διέλυσαν τις ζωές μας, να συγκροτηθεί το μεγαλύτερο δυνατό μέτωπο αντίστασης.

Αυτό πήρε σάρκα και οστά με την κατάθεση ψηφοδελτίου ενότητας-αγώνα-προοπτικής με στόχο την ανάδειξη συνδικαλιστικών δυνάμεων που μάχονται την κυβερνητική πολιτική της βαρβαρότητας.
Προσωπικά, θα έχω την τιμή ανάμεσα από ψηφοδέλτιο 30 συντρόφων υποψηφίων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση να μετέχω από την θέση του Γενικού συμβούλου στην ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ στην προσπάθεια υπεράσπισης των εργαζομένων πανελλαδικά.

Υπεύθυνος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ των οικονομικών υπηρεσιών για τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας και Άρτας.

Με την τιμή που με αξίωσαν οι συνάδελφοι μου, υπόσχομαι -χωρίς ηγεμονισμούς και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες- να στηρίξω σε βάθος, με ουσία, διαφάνεια και εντιμότητα, την συνδικαλιστική αλλαγή και την ανατροπή των πολιτικών που ξεπουλάνε την πατρίδα και το λαό.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε το μέλλον μας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες των Αθηναϊκών ΜΜΕ των συμφερόντων και την κινδυνολογία που εκπέμπουν.

Η ζωές μας θα περάσουν στα χέρια μας, αρκετά τις είχαν οι ανίκανοι, πουλημένοι και επικίνδυνοι.

Ο κ. Σαμαράς έχει καταγραφεί πλέον στην συνείδηση του λαού ως ο ηθικός αυτουργός του πολιτικού τετέλεσται του τόπου μας...