Γιοβανόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: "Πόσο θα με βρίζετε επειδή μπορεί να ψηφίσω Πρόεδρο;"

giovanopoulos kostas

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, αναφέρθηκε από τη Βουλή ο ανεξάρτητος δημοκρατικός βουλευτής, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, κάνοντας λόγο για πολιτικό τέλμα στο οποίο μόνο όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο κ. Γιοβανόπουλος μίλησε ακόμα για ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό 2015 καλώντας την κυβέρνηση να κάνει ένα πρόγραμμα εθνικής συναίνεσης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Πόσο ακόμα θα με βρίζετε επειδή μπορεί να είμαι ένας πιθανόν ψηφοφόρος του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ανεβάστε την ποιότητα των επιχειρημάτων σας. Δεν μπορούμε να ξορκίζουμε τα φαντάσματα. Είναι επιχείρημα να χαρακτηρίζομαι αποστάτης αν τολμήσω να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μην με βάζετε σε αυτή τη μυλόπετρα».

Στο βήμα τον διαδέχτηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κάνωντας λόγο για «πρόβλημα αυτοεξευτελισμού» για όσους λένε ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο.

«Κάποιοι βουλευτές εκκινώντας από τις δικές τους πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζουμε κάτι με απόλυτο τρόπο. Όποιος σήμερα το βράδυ ψηφίσει τον προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης, πόσο μάλλον και τον επόμενο "συμπληρωματικό" (όπως τον είπε ο κ. Χαρδούβελης) ή όποιο πρόγραμμα έρθει με μέτρα, είναι σαφές ότι πρέπει να ψηφίσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι όμως καταψηφίσουν σήμερα αυτό τον προϋπολογισμό ή ό,τι άλλο έρθει, δημιουργούν ένα πρόβλημα αυτοεξευτελισμού, το να δηλώνουν και να καλούν όσους έχουν τις ενστάσεις τους να συμπεριφερθούν υπεύθυνα για τη σταθεροποίηση» είπε χαρακτηριστικά. «Να τελειώσουν οι ανοησίες και τα κόλπα», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.