Μαζική αποχώρηση στελεχών της ΔΗΜΑΡ απ' το ΚΙΝΑΛ

Νέο μαζικό κύμα αποχωρήσεων απ' το Κίνημα Αλλαγής σημειώνεται μια μέρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής και Εκτελεστικής Επιτροπής, την ώρα που η Φ. Γεννηματά προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο τον χώρο και έχοντας πια στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα.

Σε συνέχεια του ήδη ανακοινωθέντος «διαζυγίου» της ΔΗΜΑΡ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ, μετά τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα ακολούθησε η αποχώρηση συνολικά 31 στελεχών της ΔΗΜΑΡ απ' το Κίνημα Αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ άλλων, αποχωρούν 20 από τα 36 στελέχη της ΔΗΜΑΡ (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του κόμματος) από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ, τρία από τα πέντε στελέχη στην Εκτελεστική Γραμματεία (Θεοχαρόπουλος, Χατζησωκράτης, Καλπάκης) 19 στελέχη από τις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Άμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Η σημερινή μαζική αποχώρηση έρχεται επίσης μια μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι άλλα 108 στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απ' όλη την Ελλάδα αποχώρησαν επίσης. Και παρότι καλά ενημερώμενες πηγές κάνουν λόγο για μεσαία ή κατώτερα στελέχη καθώς και απλά μέλη, η εικόνα δεν είναι πολύ ενθαρρυντική για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθεί η επιστολή των στελεχών της ΔΗΜΑΡ:

«Προς τον Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2019

Οι παρακάτω, όλες και όλοι στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλώνουμε ότι, μετά την απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, που έθεσε ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ. θεωρούμε αυτονόητη τη μη συμμετοχή στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και προφανώς και στις θέσεις ευθύνης που είχαμε αναλάβει στα κεντρικά όργανα και ως υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τις βουλευτικές εκλογές.

1. Αυγερόπουλος Κώστας, από την Γραμματεία Τομέα Ψηφιακού Κόμματος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

2. Γεωργάτος Γεράσιμος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ., από αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Άμυνας και την Γραμματεία Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

3. Γκαρμπούνης Χρήστος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

4. Καραντεμοίρης Γιάννης, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από Υποψήφιος Βουλευτής στο Ψηφοδέλτιο Νομού Ηρακλείου του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

5. Κόλλιας Βασίλης, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ., την Γραμματεία Δικτύου Συνδικαλιστικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων Αγροτών και από Υποψήφιος Βουλευτής στο Ψηφοδέλτιο Νομού Βοιωτίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

6. Κυράτση Δήμητρα, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

7. Λαμπρινίδης Φώτης, από την Γραμματεία Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

8. Λαμπρινός Σπύρος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

9. Μαντίκος Θάνος, από την Γραμματεία Τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

10. Μασσαλάς Βασίλης, από Υποψήφιος Βουλευτής στο Ψηφοδέλτιο Νομού Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

11. Μελέας Γιώργος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

12. Μέλφου Κατερίνα, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) και την Γραμματεία Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

13. Μιχαηλίδης Χρήστος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

14. Μοβσεσιάν Χάρης, από την Γραμματεία Τομέα Νεοφυούς, Καινοτόμου και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

15. Ναυπλιώτης Δημήτρης, από την Γραμματεία Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής - Ναυτιλίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

16. Παναγούτσος Στέλιος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) και από Υποψήφιος Βουλευτής στο Ψηφοδέλτιο Νομού Έβρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ..

17. Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, από την Γραμματεία Τομέα Ενέργειας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

18. Παπαδοπούλου Χριστίνα, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) και από την Γραμματεία του Προοδευτικού Forum Νέας Γενιάς του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

19. Παπανικολάου Φίλιππος, από την Γραμματεία Δικτύου Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

20. Πέρρος Χρήστος, από την Γραμματεία Δικτύου Γονέων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

21 Ρεβίθης Στέλιος, από την Γραμματεία Τομέα Δευτερογενούς Τομέα και Εμπορίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

22. Ρελάκης Γιάννης, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

23. Στάικος Ηλίας, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

24. Στασινός Παναγιώτης, από αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

25. Στέλιος Σωτήρης, από την Γραμματεία Δικτύου Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

26. Τσούκαλης Νίκος, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από Γραμματέας του Τομέα Δικαιοσύνης του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

27. Χαλαζωνίτης Δημήτρης, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από την Γραμματεία του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής / Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

28. Χατζησωκράτης Δημήτρης, από την Εκτελεστική Γραμματεία, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από Υποψήφιος Βουλευτής στο Ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθηνών του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

29. Ψύρρας Θωμάς, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

30. Αργυρός Γιάννης - Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

31. Καλπάκης Στέργιος - Γραμματέας Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ, από την Εκτελεστική Γραμματεία, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από την Γραμματεία Τομέα Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Πηγή: http://www.efsyn.gr