Μηνύματα των βουλευτών Ημαθίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι τέσσερις βουλευτές Ημαθίας εξέδωσαν μηνύματα με ευχές προς τους μαθητές για καλή σεζόν. Αναλυτικά:

karasarlidoy1

Φρόσω Καρασαρλίδου: "Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Με νέα όνειρα, με νέες ελπίδες και προκλήσεις. Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και κυρίως στους μαθητές, υγεία, αντοχή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ώστε να ανταποκριθείτε σε όσα το δύσκολο έργο σας απαιτεί.

Δικός μας στόχος και στοίχημα είναι μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε να φτάσουμε σε ένα σχολείο που θα παρέχει ισότιμα σε όλα τα παιδιά́ τη δυνατότητα κατάκτησης της γνώσης. Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Και η φετινή χρονιά ξεκινάει με μηδαμινές ελλείψεις σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.

Μα ανεξάρτητα από τη θεμελιώδη υποχρέωση κάλυψης όλων των πιθανών κενών ώστε μαθητές και δάσκαλοι να λάβουν όλα τα εργαλεία για μια παραγωγική συνεργασία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι άνθρωποι που αγαπούν τη διδασκαλία, που μπορούν να σταματήσουν τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και φαντασίας, όπου να μπορεί να ευδοκιμήσει η δημιουργικότητα των παιδιών.

Χρειάζεται μεράκι, θάρρος και έμπνευση. Αυτά εύχομαι για τον φετινό σχολικό κύκλο που ανοίγει σήμερα. Τα υπόλοιπα έχουν καλυφθεί".

besiropoulos

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ήθελα να ευχηθώ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια όμορφη, αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά.

O ρόλος της παιδείας είναι καθοριστικός για το μέλλον της χώρας μας. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να την γυρίσουν στο παρελθόν, η Παιδεία είναι σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα επιβάλει να θεμελιώσουμε νέες πρακτικές, νέες πολιτικές, νέες αξίες, ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, ώστε να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο».

antoniou

Χρήστος Αντωνίου: "Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , θα ήθελα να εκφράσω στις μαθήτριες , στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά.

Το Υπουργείο Παιδείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες τόσο με την έγκαιρη στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων με προσωπικό (19.480 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών), όσο και με την ενίσχυση των δομών ειδικής αγωγής και την έγκαιρη αποστολή των βιβλίων στα σχολεία.Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Παιδεία είναι κινητήριος δύναμη για την πρόοδο και την ευημερία κάθε κοινωνίας όχι μόνο με τη μετάδοση γνώσεων αλλά και με τη μεταλαμπάδευση των αξιών του πολιτισμού και του ανθρωπισμού , εύχομαι υγεία και δύναμη στο ταξίδι της γνώσης που ξεκινάει αύριο.

Καλή σχολική χρονιά!".

oursouzidis

Γιώργος Ουρσουζίδης: Με ποίηση του Καβάφη στέλνει το μήνυμα στους μαθητές ο κ. Ουρσουζίδης.

"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν".