Logo

Παρέμβαση Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία της Μαθητικής Κατασκήνωσης στην Αγία Τριάδα Νάουσας

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Μαθητικής Κατασκήνωσης της Αγίας Τριάδας στη Νάουσα ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες «ώστε να λειτουργήσει φέτος η μαθητική κατασκήνωση και να μην μείνει για μία ακόμη χρονιά κλειστή μιας και αποτελεί σημαντική διέξοδο για τους μαθητές του Δήμου Νάουσας και γενικότερα της Ημαθίας αλλά και οικονομική ανάσα για τις οικογένειές τους».

Όπως αναφέρει στην ερώτηση:

Στο Νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Νάουσας λειτουργούσε η Μαθητική Κατασκήνωση Αγίας Τριάδας μέχρι και το 2016 όταν και ανεστάλη η λειτουργία της. Η κατασκήνωση ιδρύθηκε το 1952 και ήταν από τις ελάχιστες δημόσιες κατασκηνώσεις που λειτουργούσαν μέχρι και πρότινος στη χώρα, ενώ η οργάνωση, η ασφάλεια, η υγιεινή και η ποιότητα του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού της έργου που παρείχε ήταν υψηλού επιπέδου.

Με το έγγραφο αρ. πρωτ. Φ.29/8441/17-07-2017 της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν/ Ημαθίας προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και συγκεκριμένα στην Γενική Δ/νση Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε, Τμήμα Γ’ Μαθητικής Μέριμνας Σχολικής Ζωής (Κ.Ε.Μ.Κ.Φ.), η Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Ημαθίας απάντησε αρνητικά για τη λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου 2017 λόγω 1) διχογνωμίας της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Ημαθίας (ΥΔΕ) κ της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ημαθίας για την έκδοση τιμολογίων για την πραγματοποίηση λειτουργικών δαπανών της κατασκήνωσης, 2) αδυναμία αντιμετώπισης της αντιπυρικής προστασίας 3) αβέβαιος ο σύννομος τρόπος καταβολής μισθών των εποχικά εργαζόμενων και πρότεινε να εξεταστεί η παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Δήμο Νάουσας.

Έκτοτε η Κ.Ε.Μ.Κ.Φ. καθυστέρησε να εξετάσει το θέμα, με αποτέλεσμα να περάσουν 8 μήνες και η τύχη της Μαθητικής Κατασκήνωσης Αγ. Τριάδας Νάουσας να είναι αβέβαιη αν θα λειτουργήσει και το 2018 ως μαθητική.

Επειδή λόγω δυσπραγίας ή ασυνεννοησίας ή καθυστερήσεων μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών οδηγήθηκε σε αναστολή η λειτουργία της Μαθητικής Κατασκήνωσης της Αγ. Τριάδας για το 2017.

Επειδή η μαθητική κατασκήνωση της Αγ. Τριάδας Νάουσας είναι από τις λίγες μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας που έχουν δυνατότητα λειτουργίας ως μαθητική, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο χώρο δίπλα σε δάσος, με άρτιες εγκαταστάσεις.

Επειδή ο Δήμος της Νάουσας παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα έπειτα από την έντονη αποβιομηχάνιση που υπέστη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι ζωτικής σημασίας η λειτουργία της κατασκήνωσης όπου μπορούν να φιλοξενηθούν εκατοντάδες παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λειτουργήσει φέτος η μαθητική κατασκήνωση και να μην μείνει για μία ακόμη χρονιά κλειστή μιας και αποτελεί σημαντική διέξοδο για τους μαθητές του Δήμου Νάουσας και γενικότερα της Ημαθίας αλλά και οικονομική ανάσα για τις οικογένειές τους;".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb