Logo

Στην Ημαθία περιόδευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος - Τι είπε για την μνημονιακή πολιτική, Ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό (βίντεο)

Στην Ημαθία περιόδευσε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής κλιμακίου. Ανάμεσα στις επισκέψεις του, ο κ. Ζαριανόπουλος παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, γύρω από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (σε βίντεο οι δηλώσεις του).

Μιλώντας για τα εσωτερικά ζητήματα, ο κ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση και τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν παραπάνω από αυτά που τους αναλογούν ούτε να θυσιάζονται για τα μνημόνια και για τα ξένα συμφέροντα. «Δεν μπορεί αυτοί που εξαπάτησαν και μάτωσαν τον κόσμο να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του. Οι εκκλήσεις για εθνική ενότητα, προετοιμάζουν τον λαό να δεχθεί περισσότερα και να εμπλακεί στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή» σχολίασε.

Στο... κάδρο, ο κ. Ζαριανόπουλος έβαλε και τις ακροδεξιές δυνάμεις. «Πρέπει να απομονωθούν τα φερέφωνα του εθνικισμού, του φασισμού και του ναζισμού. Ο ρόλος τους στο παρελθόν ήταν προδοτικός. Αποτέλεσαν τους συνεργάτες του κατακτητή. Στο εσωτερικό πουλάνε εθνικισμό και στο εξωτερικό έχουν τα κεφάλια κάτω».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι με την έξοδο από το πρόγραμμα του καλοκαίρι δεν τελειώνει το μνημόνιο, τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί πολιτικές που ενισχύουν τους οικονομικά μεγάλους και προέβλεψε ότι οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν για να ενισχύσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Κάθε νέα κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Ο λαός πρέπει να αλλάξει ματιά και να πιστέψει στις δυνάμεις του» υποστήριξε.

Ο κ. Ζαριανόπουλος άσκησε κριτική και στις εγχώριες οικονομικές δυνάμεις, λέγοντας ότι κοιτάζουν μόνο το δικό τους συμφέρον επενδύοντας σε Τουρκία και Σκόπια.

Για τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Ζαριανόπουλος σημείωσε ότι μυρίζει μπαρούρι και ότι ο λαός πρέπει να απορρίψει το κλίμα εφησυχασμού και να μην περιμένει καμιά βοήθεια από ΕΕ και ΝΑΤΟ σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία, ενώ για την πολιτική της γείτονος χώρας, σχολίασε ότι δεν οφείλεται στον χαρακτήρα του Ερντογάν αλλά στο γεγονός ότι είναι ισχυρή περιφερειακή δύναμη κι έχει στόχο να βάλει χέρι σε πλουτοπαραγωγικές πηγές. «Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες σταθερότητας. Διακρίνονται στην υποκίνηση εθνικισμού και είναι παράγοντες πολέμου και προσφυγιάς» πρόσθεσε. Ο. Ζαριανόπουλος στάθηκε και στο αίτημα απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ενώ σημείωσε ότι η ρωγμή που υπάρχει στις σχέσεις των Τούρκων με ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν σημαίνει ότι έκλεισαν οι πόρτες της μεταξύ τους συνεργασίας.

Για το Σκοπιανό υπογράμμισε ότι η βιασύνη για λύση οφείλεται στο ΝΑΤΟ που επιθυμεί την γρήγορη ένταξη των Σκοπίων στην συμμαχία για να μην αναπτύξει συνεργασία με τους Ρώσους. Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς είναι ότι στο σύνταγμά τους έχουν αλυτρωτικές διατάξεις για ανύπαρκτες Μακεδονικές εθνότητες και μειονότητες. «Η θέση μας για ένταξη αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι αρνητική» τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb