Logo

Το ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονικής για την Μακεδονία και οι προσπάθειες απαξίωσης, υποβάθμισης και συκοφάντησης

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη για τον όνομα της Μακεδονίας που διεκδικούν οι Σκοπιανοί. Μπορεί να μην έφτασε τα επίπεδα του 1992 αλλά πλησίασε αρκετά. Κατά συνέπεια, δεν ήταν δεκάδες πολίτες που υποστήριξε σε ανάρτηση της η ΕΡΤ (δεκάδες πόσοι συνάδελφοι; 70, 80 ή 90;) ούτε οι 90.000 που υποστηρίζει η Αστυνομία. Θεσσαλονικείς συνάδελφοι μεγάλων καναλιών που γνωρίζουν καλά τους χώρους μιλούσαν το πρωί για 400.000 κόσμο.

Μεγάλη προσπάθεια υποβάθμισης, απαξίωσης και συκοφάντησης του συλλαλητηρίου έγινε από την κυβέρνηση. Η υποβάθμιση έγινε δια του τύπου (κανένα κρατικό κανάλι δεν ασχολήθηκε με την μετάδοση όσο και με τις αναρτήσεις της ιστοσελίδας της ΕΡΤ για...δεκάδες πολίτες). Η προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης αφορά προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να "κολλήσουν" ακροδεξιά ταμπέλα στην εκδήλωση. Στρατηγικό λάθος να "χαρίζουν" μια τόσο μεγάλη εκδήλωση στην ακροδεξιά.Στην ίδια γραμμή και τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια".

Στο συλλαλητήριο υπήρχαν και ακραία στοιχεία (και καταδικαστεές οι ακραίες αντιδράσεις τους). Ήταν όμως μια μικρή μειοψηφία στο πολυπληθές κοινό που συγκεντρώθηκε. Αυτοί που θέλουν να αμαυρώσουν την εκδήλωση μένουν και προβάλουν τα ακραία στοιχεία. Με τον ίδιο τρόπο αμαυρώνουν και τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης. Προβάλλοντας τα έκτροπα των μπαχαλάκιδων και των παρακρατικών.

Μεγάλος χαμένος της κυριακάτικης εκδήλωσης τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (κανάλια). Αγνόησαν με την στάση της μια τόσο μεγάλη διαδήλωση.

Αναφορικά με την στάση της εκκλησίας, στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη δεν υπάρχουν ούτε σύνορα, ούτε φανατισμοί. Υπάρχει μόνο αγάπη. Με αυτά ως δεδομένα, κακώς εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν εθνικά θέματα και ζητήματα συνόρων. Σωστή η στάση του Αρχιεπισκόπου να κρατήσει αποστάσεις από την εκδήλωση.

Όσον αφορά την ουσία της διαμαρτυρίας, είναι φως - φανάρι τι κρύβεται πίσω από το όνομα. Ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία Μακεδονικού Έθνους, Μακεδονικής Γλώσσας, "χαμένων πατρίδων", "σκλαβωμένων αδερφών" και ζητήματα συνόρων. Υπάρχει κανείς που δεν έχει δει τους χάρτες τους που έφταναν μέχρι την Θεσσαλονίκη;

Αναφορικά με τον ισχυρισμό αυτών που υποστηρίζουν ελαφρά τη καρδία το αίτημα των Σκοπιανών, με επιχείρημα ότι τα εδάφη της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας μοιράστηκαν σε τρία κράτη (Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία), θα παρατηρήσουμε το εξής: Τα εδάφη παραχωρήθηκαν, όχι η εθνική ταυτότητα. Ποια η σχέση των Σλάβων Σκοπιανών με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία για να καπηλευτούν την εθνική ταυτότητα του Μακεδόνα;

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb