Ενώπιον λαού και Θεού

Του Τάσου Τασιόπουλου

Στις 14.12.2014 ο σημερινός υπουργός Άμυνας κ. Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ως αρχηγός των ΑΝΕΛ έλεγε τα εξής:

“Ενώπιον λοιπόν Θεού και λαού απαντώ στον Παναγιώτατο, ότι οι ΑΝΕΛ θα είμαστε εγγύηση ώστε κανένας ΣΑΜΑΡΑΣ, κανένας ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και κανένας ΤΣΙΠΡΑΣ να διαπραγματευτεί το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, γιατί θα ρίξω την κυβέρνηση.

Εδώ πρέπει να γίνει μια παρένθεση γιατί η διαφορά ανάμεσα στην ΕΛΛΑΔΑ και στα ΣΚΟΠΙΑ είναι η πολιτική.

Η πολιτική χωρίς ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ βοήθησε την ΕΛΛΑΔΑ να γίνει αυτό που έγινε και η πολιτική με ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΥ έκανε τα ΣΚΟΠΙΑ αυτό που έγιναν.

Λέγοντας όμως πως η πολιτική αλλάζει τα πράγματα δεν σημαίνει ότι υπεύθυνη για ό,τι καλό γίνεται κάπου και για ό,τι κακό γίνεται κάπου αλλού είναι μόνον η πολιτική, γιατί ανάμεσα σ' αυτήν μπαίνουν και οι πολιτικοί.

Κυρίως όταν από τη μια μεριά κάποιοι από αυτούς γίνονται βουλευτές ή υπουργοί και τότε ξεσαλώνοντας απλώνουν ακόμα και ηλιθιότητες όπως αυτή της 26ης Σεπτεμβρίου του 2017 σύμφωνα με την οποία “ο ΥΠΕΘΑ προσκλήθηκε στο ΚΑΖΙΝΟ από εξέχοντα μέλη της κοινότητας του Λονδίνου, προκειμένου να τους μεταφέρει την ευλογία της Παναγίας, όπως συνηθίζει να κάνει και με τους πιλότους των μαχητικών – για να τους καθίσουν τα νούμερα που πόνταραν”.

Και από την άλλη όταν βουλευτές ή πρωθυπουργοί πετυχαίνουν την πολιτική αλλαγή αλλά τίποτα καινούριο δεν ξεπετάγεται, αντίθετα εμφανίζεται ένα καινούριο κατρακύλισμα σε διαφθορά, σε δραματική ανικανότητα, σε αναξιοκρατία και κυρίως σε παραλυτική ατολμία.

Άραγε καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες την πραγματικότητα γύρω τους;

Όταν με αυτοπεποίθηση ρητορεύουν περήφανοι για σπουδαίες μεταρρυθμίσεις για διώξιμο της Τρόϊκας και του ΔΝΤ είναι ένα ακόμα θύμα ή θύτες που προσπαθούν να εξαπατήσουν αφελείς;

Έχει επίγνωση ο πρωθυπουργός ότι εκτός από τους Τροϊκανούς τον τύλιξαν και οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ σε σκιερά Εθνικά μονοπάτια καθώς ούτε οι ΕΛΛΗΝΕΣ ούτε οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ καίγονται για το ΝΑΤΟΪΚΟ ζήτημα αλλά μόνον οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, εξ αιτίας των γεωπολιτικών αλλαγών που εξελίσσονται μέσω ΣΕΡΒΙΑΣ με τον ΠΟΥΤΙΝ και των οικονομικών που έρχονται μέσω των ενεργειακών αγωγών τύπου Turkish Stream και Gazprom;

Οι Σκοπιανοί Αλβανικής καταγωγής - δηλαδή το 35% - δεν δέχονται τον όρο ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά δεν δέχονται κυρίως το όνομα ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κατά δήλωση του επικεφαλής τους ΑΧΜΕΤΙ , και αυτό γίνεται επειδή οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ δεν είναι ΕΝΙΑΙΟΣ ΛΑΟΣ.

Χωρίς όμως να είναι ενιαίος λαός οι πολίτες τους – που γεννήθηκαν από το 1992- και που διάγουν το 26ο έτος της ηλικίας τους δεν έμαθαν τίποτα περί Σκοπίων αλλά περί “ΜΑΚΑΔΟΝΙΑΣ” δεν είδαν άλλη σημαία, δεν γνώρισαν άλλο ΣΥΝΤΑΓΜΑ παρά μόνον αυτό που έχουν και σήμερα μπροστά τους.

Πόσο λοιπόν να καίγονται αυτοί για το ΝΑΤΟ;

Εξάλλου ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ χώρος κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μοιραία έγινε πεδίο ανάμειξης πληθυσμών ελληνικών ,σερβικών, βουλγαρικών αφού αποτελούσε κεντρικό τμήμα του Οθωμανικού κράτους με ελεύθερη διακίνηση των πληθυσμών.

Όλα αυτά όμως τελείωσαν πριν από πολλές δεκαετίες και θα τελείωναν και πολιτικά αν η πολιτική ΣΑΜΑΡΑ τότε, δεν εμπεριείχε το κίνητρο της ανέλιξής του σε πρωθυπουργικά καθήκοντα, αν στα Σκόπια δεν παρουσιάζονταν ο ελληνικής καταγωγής – από ελληνικό χωριό ήταν οι πρόγονοί του – ΓΚΡΟΥΕΦΣΥ και αν στο σημερινό προσκήνιο δεν συγκυβερνούσε ο ΥΕΘΑ που “μεταφέρει την ευλογία της Παναγίας στο ΚΑΖΙΝΟ του ΛΟΝΔΙΝΟΥ για να τους καθίσουν τα νούμερα που ποντάρουν, όπως εξάλλου κάνει και με τους πιλότους των μαχητικών”.

Γιατί όλα αυτά;

Μα γιατί αυτοί που άνοιξαν το ζήτημα δηλαδή οι κουμανταδόροι του ΝΑΤΟ το άνοιξαν επειδή καίγονται να το κλείσουν και επειδή προφανώς βρήκαν πρόθυμους “διαπραγματευτές” όπως εξάλλου τους βρήκαν και οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και οι ΔΝΤάδες.

Μένει κάτι να κερδίσει η χώρα μας;

Προφανώς, αν στο όνομα – για όλες τις χρήσεις- με γεωγραφικό προσδιορισμό – και όχι χρονικό – των Σκοπίων, η τελική συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις αλυτρωτικές βλέψεις, την αλλαγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τους, την Εθνική τους ταυτότητα και την προετοιμασία τους για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΥΓ1. Πόση σοβαρότητα – ανεξάρτητα από την προσέλευση που θα είναι ελάχιστη- μπορεί να υπάρξει σε ένα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που είναι απότοκο ενός Θυμικού με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, περιθωριακούς και καμμένους;

ΥΓ2. Φίλος με πληροφόρησε ότι μερικοί τοπικοί είναι φανατικοί αναγνώστες των υστερόγραφων.
Τους ευχαριστώ θερμά γιατί επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να επικοινωνήσουν με την πραγματικότητα, εκτός αν άγλωσσοι ή πολύγλωσσοι τόσο μπορούν.

ΥΓ3. Πολύς λόγος γίνεται για το μακρινό εκλογικό των δημοτικών μας πραγμάτων του 2019.
Μεγάλη πρεμούρα για να σώσουν τον τόπο και καλά οι απέξω, που δεν έχουν το τιμόνι, μα και οι από μέσα που έχουν κανα δυο χρόνια ακόμα; τί βιάζονται; Μήπως τους σπρώχνουν οι ιδιοτελείς αναλυτές;

ΥΓ4. Ακούστηκε ό,τι ο επόμενος δήμαρχος θα είναι γένους θηλυκού.

Λέτε;

Πάντως προετοιμασίες γίνονται από δυο κατευθύνσεις γιατί συνήθως οι γυναίκες είναι πιο βιαστικές.

ΥΓ5. Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα τότε η επανάληψη ενός απόλυτα επιτυχημένου αλλά τραγικά άστοχου ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ είναι κάτι χειρότερο, και για το μέλλον – μετά από 25 χρόνια ας πούμε – θα το θυμόμαστε ως τραγωδία. Ακόμα τραγικότερο και από την πολιτική του “ό,τι πουν οι Αμερικανοί”.

ΥΓ6. Το 1992 ως πρόεδρος Κοιν. Κεφαλοχωρίου συμμετείχα με μισθωμένα λεωφορεία – βλακωδώς – στο συλλαλητήριο του 1.000.000 πολιτών.

Το 2000 ως δήμαρχος Αντιγονιδών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική βουλή μεταφέραμε στα Σκόπια θρανία, πίνακες και ένα φορτηγό αναγνωστικά Α και Β Δημοτικού, μάλλον ως έξυπνη κίνηση.