Logo

Ουρσουζίδης: Υπέρ λύσης που να εδράζεται στην αντικειμενική προσέγγιση της ιστορίας και της αλήθειας

Θέση για την ονομασία των Σκοπίων παίρνει ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου στην εφημερίδα "Δημοκρατία". Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τον ρωτά: "Ως βουλευτής Ημαθίας θα κάνατε αποδεκτή μια πρόταση ονομασίας, που δεν θα εμπεριέχει την ελληνική θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, εσωτερική και εξωτερική, της ΠΓΔΜ;".

Στην απάντηση του ο κ. Ουρσουζίδης δηλώνει: "Ως Έλληνας βουλευτής - και όχι μόνο ως βουλευτής Ημαθίας - σας δηλώνω ευθέως, πως το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ συνδέεται με αλυτρωτισμό, βάναυση καπηλεία της ιστορίας και τέλος, ανάγεται σε ζήτημα «εσωτερικής κατανάλωσης» λαϊκιστών πολιτικών της γειτονικής χώρας.

Νομίζω πως θα επικρατήσει η λογική και η νηφαλιότητα – υπήρξαν τέτοιες προσεγγίσεις στη γειτονική χώρα στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα - ώστε να δοθεί λύση που να εδράζεται στην αντικειμενική προσέγγιση της ιστορίας και της αλήθειας, όπως εκφράζεται διαχρονικά από τη χώρα μας - και όχι μόνον.

Ο κ. Κοτζιάς προσεγγίζει το θέμα με τρόπο που δεν αδικεί καμία πλευρά - και έτσι πρέπει – όσο πιο δίκαιη είναι η λύση, τόσο πιο ειρηνικά θα ζήσουμε με τους γείτονες μας σε βάθος χρόνου.

Πιστεύω λοιπόν - απαντώντας στο ερώτημά σας - πως η Ελληνική θέση πάνω στο ζήτημα, όπως εκφράζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, υπηρετεί την αλήθεια, κατά συνέπεια, την ειρήνη και την ευημερία των δύο λαών, δεν μπορώ, παρά να υπηρετήσω αυτή την πολιτική - καμία άλλη".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb