Γράμμα του Αλέξη Τσίπρα στον Άϊ Βασίλη

Του Γιάννη Κελεσίδη

Πολυαγαπημένε Αϊ Βασίλη, αγαπητέ συνάδελφε

Όπως θα ξέρεις εγώ όταν ήμουν μικρός δεν σου έγραφα γράμματα διότι δεν είχα χρόνο, έκανα καταλήψεις στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Όταν μεγάλωσα συνέχισα τις καταλήψεις και τον αγώνα μου ενάντια στις πολυεθνικές και ειδικά στην coca-cola, διότι έριχναν τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στον κόσμο. Ήταν θυμάμαι πρωτοχρονιά, καθισμένοι όλοι στο τραπέζι και τρώγαμε την παραδοσιακή γαλοπούλα της συντρόφισσας Θεανώς(γέμιση με φούμαρα, τυλιγμένη με φύκια για μεταξωτές κορδέλες),ήταν τότε που ορκίστηκα εκδίκηση, να κάνω ότι μπορώ προκειμένου η πρώτη φορά αριστερά να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Ήταν εκείνο το βράδυ που άκουσα τα καμπανάκια από το έλκηθρο σου και μου μπήκαν ιδέες, γιατί να μην γίνω εγώ ο πρώτος αριστερός Αϊ Βασίλης; Πήγα λοιπόν στον δικό μας βόρειο πόλο που λέγεται Θεσσαλονίκη, από εκεί άρχισα να μοιράζω δώρα σε όλο τον κόσμο.

Κατάργηση του Ενφια , σκίσιμο μνημόνια, όσοι χρωστούσαν σε τράπεζες θα πλήρωναν με κουραμπιέδες, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Ο Ρούντολφ το ελαφάκι θα μοίραζε εκτάκτως συντάξεις το Πάσχα, Τα Χριστούγεννα, την Απόκρια. Με πίστεψαν και σε αυτό μοιάζουμε. Εκεί που διαφέρουμε είναι στην υλοποίηση, εσύ έχεις βοηθούς που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, εγώ πρέπει να τα κάνω όλα μόνος, να υμνώ τον Τραμπ, να τρέχω στα νησιά για τον ΦΠΑ, να κάνω κληρώσεις ποιος μαθητής θα κρατήσει την Σημαία, να σκαρφίζομαι χίλιους τρόπους πως θα φτωχοποιησω την μεσαία τάξη, αυτήν που βγάζει 15000-20000 ευρώ τον χρόνο, για να της δίνω μετά ελεημοσύνη και άλλα πολλά, ευτυχώς έχω και την ΕΡΤ που με βοηθαει.

Όλα αυτά θα τα άντεχα αν δεν έβλεπα ότι ο λαός πιστεύει ότι δεν υπάρχω. Σου γράφω λοιπόν για να σε παρακαλέσω να μου μάθεις όλα τα κόλπα που συντηρούν τους μύθους σου. Στείλε μήνυμα με τάρανδο.

Άστα λα Βικτόρια σιεμπρε
Πάγωσε η τσιμινιέρα
Σάντα Κλάους ις καμινγκ του ταουν.

ΥΓ. Ξέχασα να ζητήσω δώρο ,θέλω να μου φέρεις έναν μεγάλο Πινόκιο.

Απάντηση Αϊ Βασίλη

Αγαπητέ Αλέξη, χαίρομαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια επικοινωνείς μαζί μου, θα σε επισκεφτώ σύντομα διότι και εγώ θέλω να μου λύσεις μια απορία, σε όλο τον κόσμο παιδάκια 5-6 χρονών πιστεύουν ότι υπάρχω, διότι όταν μεγαλώσουν λίγο με παίρνουν χαμπάρι και αποτελώ πλέον μια γλυκιά ανάμνηση, Εσύ ρε μπαγάσα πως τους ξεγελάς όλους και σε πιστεύουν ακόμη ,θέλω να μου το εξηγήσεις αυτοπροσώπως όταν θα βρεθούμε.

ΥΓ. Να ξέρεις ότι ο Πινόκιο φορτώθηκε ήδη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ.Π.ΓΙΑΝΝΗΣ