ΔΗΜΑΡ: «Να ολοκληρώσουμε αποφασιστικά την κοινή μας προσπάθεια»

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την 2η Κυριακή στις εκλογές για επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας:

1. Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς στις 12 Νοεμβρίου ήταν μία μεγάλη νίκη της νέας προοδευτικής παράταξης. Περισσότεροι από 210.000 πολίτες έγιναν συνιδρυτές του νέου φορέα. Είναι μια σημαντική πολιτική εξέλιξη που βάζει τα θεμέλια για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού.

2. Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις. Aκόμη και σε εμάς, στα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε στις διεργασίες συγκρότησης του νέου φορέα. Οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που με ενότητα και ανανέωση θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον.

3. Για τη ΔΗΜΑΡ οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αποτελούν δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τον Σεπτέμβριο του 2015, η ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία 11 σημείων συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ανοίγοντας το δρόμο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Τώρα το εγχείρημα έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς “μπρος-πίσω”.

4. Είναι γνωστό ότι η ΔΗΜΑΡ έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί για την πολιτική αυτονομία της νέας προοδευτικής παράταξης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και ταυτόχρονα για την άμεση συγκρότηση του ενιαίου φορέα με τάσεις.

5. Η υπόθεση της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς προχωράει. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Ο δεύτερος γύρος πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς με εγγυήσεις ενότητας, χωρίς να καταγραφεί ως εσωτερική αναμέτρηση συσχετισμών με διχαστικά χαρακτηριστικά και χωρίς μείωση της συμμετοχής.6

6. Όλοι στις κάλπες στις 19 Νοέμβρη. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την εκλογική διαδικασία για να προχωρήσει αποφασιστικά η κοινή μας προσπάθεια με στόχο έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς.