Επανεξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

kouvelis agrotes

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς επανεξελέγη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα.
Ο Θ. Θεοχαρόπουλος συγκέντρωσε 63 ψήφους (ποσοστό 61%) έναντι 35 (ποσοστό 34%) που συγκέντρωσε ο Χρ. Πετράκος, σε σύνολο 104 ψηφισάντων. Κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων βρέθηκαν 5 λευκά (ποσοστό 5%) και 1 άκυρο.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ο Χρ. Πετράκος, δήλωσαν:

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ευχαριστώ την Κεντρική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε με την εκλογή στη θέση του Γραμματέα. Την αντιλαμβάνομαι ως εντολή αλλαγής και ανανέωσης. Συγχαίρω τον σύντροφο Χρήστο Πετράκο για την συμμετοχή του στην διαδικασία εκλογής του νέου Γραμματέα. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Με αποφασιστικότητα. Για την αλλαγή με ευθύνη.

Χρήστος Πετράκος: Ευχαριστώ τους συντρόφους που επέλεξαν την υποψηφιότητα μου. Συγχαίρω τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για την επανεκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και του δηλώνω πως θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή των μελών της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., εξελέγησαν:
Αμοιρίδης Γιάννης
Γιαννακάκη Μαρία
Γραικούσης Νίκος
Καρακικές Σεραφείμ
Κωλέττη Χριστίνα
Λουκάς Δημήτρης
Μαλέλης Σταμάτης
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαστρογιάννης Βασίλης
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος
Μπουλμπασάκος Γιώργος
Μπουρνόβα Ευγενία
Παπαθανασίου Σάκης
Σιακαντάρης Γιώργος
Σκοπούλης Γιάννης
Φωτεινός Θράσος
Χατζησωκράτης Δημήτρης

Στην Ε.Ε. συμμετέχουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.