Logo

Βεσυρόπουλος: «Η υπερφορολόγηση εγκλωβίζει τους Έλληνες στο απόλυτο αδιέξοδο»

O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, το πρώτο τετράμηνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Eκατομμύρια Έλληνες αναζητούν διέξοδο λόγω της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει, με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Τον Απρίλιο οι οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς την εφορία άγγιξαν τα 95 δις ευρώ. Συγκεκριμένα ανέρχονται σε 94,786 δις ευρώ. 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία. Σταθερά, κάθε μήνα, από την αρχή του 2017, προστίθενται 1 δις νέα χρέη πολιτών προς την εφορία, τη στιγμή που ούτε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί ούτε έχουν αποσταλεί τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια στιγμή, επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 906.101 πολίτες, ενώ 1.628.905 πολίτες θα βρεθούν απέναντι σε διαδικασίες κατάσχεσης τις επόμενες μέρες. Η εικόνα αυτή είναι μια εικόνα κόπωσης της κοινωνίας και εξάντλησης της φοροδοτικής δυνατότητας των πολιτών.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν έχει απλά εξαντλήσει τα όριά της. Εξανεμίζει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Δημιουργεί νέους οφειλέτες προς το Δημόσιο. Εγκλωβίζει χιλιάδες Έλληνες στο απόλυτο αδιέξοδο, στην απόγνωση, στην παραίτηση.

Η χώρα και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο. Μια νέα διακυβέρνηση που θα θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων που έχουν γονατίσει τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb