Το «ύστατο χαίρε» στον πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη

Πλήθος κόσμου από την διπλωματία, την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, των ενόπλων δυνάμεων αλλά και απλοί άνθρωποι που κατέφθασαν από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Βέροια, αποχαιρέτισαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο εκλιπών κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία υπουργού και η σορός του ενταφιάστηκε σε ατμόσφαιρα οδύνης στα κοιμητήρια της Αναπαύσεως του Κυρίου.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ενώ τον υπουργό Εξωτερικών ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ανάμεσα στα δεκάδες στεφάνια που είχαν σταλεί ήταν και αυτά των υπουργών, Εξωτερικών Νικου Κοτζιά, Άμυνας Πάνου Καμένου, Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Αποχαιρετώντας εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών τον Κυριάκο Αμοιρίδη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα πρέσβη «άξιο στέλεχος της διπλωματικής υπηρεσίας» που διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την υπευθυνότητα.

Από την πλευρά του διπλωματικού σώματος το ύστατο χαίρε απηύθυνε η Ελένη Λιανίδου, η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι κατά την τριαντάχρονη διπλωματική διαδρομή του ο Κυριάκος Αμοιρίδης διάγραψε μια άμεμπτη σταδιοδρομία, χαρακτήρισε πλήγμα την απώλειά του και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του».