Αγνοείται η τύχη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία - Γεννημένος στην Βέροια ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης, Βεροιώτης στην καταγωγή, στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, τα ίχνη του Έλληνα πρέσβη χάνονται τη Δευτέρα το βράδυ που τον είδαν τελευταία φορά σε ένα φτωχό προάστιο στα βόρεια του Ρίο.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ποιος δήλωσε την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη.

Η ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία ενημέρωσε ότι ο κ. Αμοιρίδης ήταν σε άδεια και θα επέστρεφε από το Ρίο στη Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής ούτε η ελληνική πρεσβεία, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ούτε το προξενείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχουν δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης το 1985. Υπηρετεί ως πρεσβευτής της χώρας μας στη Βραζιλία από τις αρχές του 2016.

Πριν μετατεθεί στη Βραζιλία υπηρετούσε ως Έλληνας πρεσβευτής στη Λιβύη.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι ηλικίας 59 ετών, γεννήθηκε στην Βέροια, είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση αναζήτησης του Κ. Αμοιρίδη, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

“Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες”.