Logo

Η ελπίδα ήρθε και θα μείνει

Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Μετά από 23 μήνες περίπου διακυβέρνησης του Τόπου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ μπορεί να ειπωθούν πολλά . Στην αρχή η πρώτη διακυβέρνηση της χώρας, αναλώθηκε κυρίως στη διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία, με τους δανειστές. Η κυβέρνηση και οι θεσμοί εκείνο το διάστημα επιχείρησαν να συνεννοηθούν, αλλά αυτό κατέστη στην πράξη αδύνατον, αφού μιλούσαν εντελώς διαφορετική γλώσσα, έτσι τελικά καταλήξαμε σε μια συμφωνία με πολύ δύσκολους όρους για την Ελλάδα που όμως ήταν αναγκαία για την παραμονή στο Ευρώ.

Σήμερα όμως πώς είναι τα πράγματα; Είναι αρκετά καλύτερα γιατί παρά το ασφυκτικό πλαίσιο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατάφερε για τους πολίτες αρκετά θετικά.

Στην υγεία 2.500.000 εκατομμύρια πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ΕΣΥ. Συγχρόνως κατάργησε το πεντάευρω και ο καθένας έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Στα πολύ θετικά καταγράφεται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Δόθηκε η κάρτα σίτισης, προχώρησε η επιδότηση ενοικίου. Επίσης, επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε όσους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους είχε κοπεί.

Αυξήθηκαν οι δόσεις στους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ, εφαρμόστηκαν οι 100 δόσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές.

Επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι. Άνοιξε η ΕΡΤ, δίνεται προσωρινή σύνταξη και σε όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Άρχισαν υλοποιήσεις προγραμμάτων για ανέργους.

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή όσοι βρίσκονται στις περιβόητες λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς)

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη ,στην απορρόφηση των κονδυλίων .

Αυτά έγιναν τα δυο περίπου χρόνια Διακυβέρνησης του τόπου που δεν είναι λίγα αλλά τηρουμένων των αναλογιών ( ασφυκτική δημοσιονομική πίεση) είναι πάρα πολλά, αφού τραβήχτηκε το «χειρόφρενο» στην πτώση και ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο.

Πέρασε όμως αυτό στον Πολίτη , Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Τουναντίον πέρασαν ελάχιστα ως θετικά, γιατί η οικονομική κρίση είναι πολύ βαθιά , γιατί τα πολλά θετικά θα φανούν αργότερα. Γιατί τα ΜΜΕ είναι σχεδόν στο σύνολο τους ΕΧΘΡΙΚΑ για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κοινωνούντα στον κόσμο μόνο τα «κακά» και να αποσιωπούνται τα καλά.

Σήμερα όμως αρχές του Δεκέμβρη και μετά από την «ανέλπιστη » για πολλούς και αδύνατη για τα «παπαγαλάκια» συμφωνία για την μείωση του χρέους που πέτυχε η Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Τι λέει όμως η συμφωνία; εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή 45 δισ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5% .

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα ; αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την Χώρα μας αφού θα χρειαζόμαστε λιγότερα χρήματα να πληρώνουμε για αποπληρωμή χρέους με συνέπεια να υπάρχουν κάποια χρήματα που θα δοθούν για επενδύσεις και σιγά-σιγά θα έρθει η ανάπτυξη.

Σύμφωνα τώρα με τις προβλέψεις της η Κομισιόν, το 2017 θα μεγεθυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 2,7%. Αλλά και στο μέτωπο της ανεργίας τα πράγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς η ανεργία μειώθηκε κάτω του 24% από 27% πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα λοιπόν λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ οικονομικά η συντριπτική πλειοψηφία του ΛΑΟΎ, είναι στο σημείο « κρέμεται η *καπότα στην αλυγαριά», ο Πρωθυπουργός δίνει 13η ΣΥΝΤΑΞΗ σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους αποδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική του ευαισθησία.

Ευτυχώς λοιπόν, έχουμε στο τιμόνι της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα, που απέδειξε πόσο καλός καπετάνιος είναι αφού κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα σε μεγάλη φουρτούνα, που συνθηκολόγησε όταν χρειάστηκε για το καλό του τόπου, που μας βγάζει σιγά –σιγά από την κρίση και το κυριότερο ότι, δεν κατάγεται από ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΤΖΑΚΙΑ αλλά προέρχεται απευθείας από τον ΛΑΌ.

Για όλα αυτά
Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

*Κάπα

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb