Logo

Χαίρε καίσαρα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Γράφει η Ευγενία Καβαλάρη, φιλόλογος

Ο σύγχρονος καίσαρας, εκπρόσωπος του αμερικάνικου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,Ομπάμα, επισκέπτεται τη χώρα μας προσκεκλημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατέφθασε για να επιθεωρήσει τους υποτελείς του, να δώσει εντολές, να στερεώσει τα αμερικάνικα συμφέροντα στην περιοχή μας.

Η επίσκεψη που πραγματοποιείται σε εξαιρετικά ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας και τη διεθνή πολιτικοοικονομική σκηνή. Διεθνώς, διαμορφώνεται μια αβεβαιότητα και ρευστή γεωπολιτική κατάσταση,καθώς η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, 8 ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της,συνεχίζεται και βαθαίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία,Ε.Ε) εκφράζεται με οξύτητα και με πολεμικές συρράξεις και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται. Στο πλαίσιο αυτό η επίθεση ενάντια στους λαούς γίνεται άγρια και αποκρουστική.

Στο εσωτερικό της χώρας μας η ψευτοαριστερή κυβέρνηση συνεχίζει τη βαρβαρότητα των μνημονίων,οδηγεί τους εργαζόμενους στη μεγαλύτερη μεταπολεμικά οικονομικά συντριβή , προωθεί την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας, την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση Υγείας-Παιδείας,το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ξένα μονοπώλια.

Και τώρα αποτινάσσοντας και το τελευταίο φύλο συκής όχι μόνο είναι πρόθυμη να προσφέρει «γη και ύδωρ» για την προώθηση των αμερικανικών σχεδίων στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή αλλά συστηματικά συμβάλει στην άμβλυνση των αντιιμπεριαλιστικών-αντιαμερικανικών αισθημάτων και αντανακλαστικών του λαού μας, είτε παρουσιάζοντας τον αμερικανό πρόεδρο ως «Μεσσία», είτε απαγορεύοντας (!) τις πορείες και διαδηλώσεις

Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός και άλλοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδική μαεστρία επιδείκνυαν απίστευτη ταλάντωση θεατρικού τύπου. Από τη μια η παρουσία της στην Καισαριανή και το «αμπέχονο» και από την άλλη σε συναγελασμό τους με τον ΣΕΒ, η υπόκλισή τους στην ντόπια και ευρωπαϊκή ολιγαρχία.

Μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις απαραίτητες για να θολώσουν την ακραία αντιλαϊκή πολιτική τους. Τώρα όμως ο πολιτικός αυτός κατήφορος συνοδεύεται και από μια απόπειρα ιδεολογικής προσαρμογής απορρίπτοντας και τις τελευταίες έστω και φραστικές αριστερές θέσεις, αξίες και αρχές συμβάλλοντας έτσι στην συντηρητικοποίηση των συνειδήσεων, στη μετατόπιση τους όλο και πιο δεξιά.

Το στοιχείο αυτό αποτυπώθηκε ολοκληρωμένα και στην κοινή συνέντευξη τύπου Ομπάμα – Τσίπρα , κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός επαίνεσε την Αμερική για τη συμβολή της στις αξίες της ελευθερίας (!) της δημοκρατίας και της ισότητας και λίγο-πολύ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Μέρκελ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Γερμανίας. Τις δεσμεύσεις – επιλογές που θυσιάζουν και καρατομούν τα δικαιώματα του λαού μας και επιβάλλουν νεοαποικιακές συνθήκες στη χώρα μας.

Διαφορετική ρητορική, νέα αφηγήματα για τα οποία δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα τα εύσημα της ντόπιας ολιγαρχίας τους επαίνους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ο οποίος δια στόματος Ομπάμα συγχαίρει τη χώρα μας γιατί είναι μία από τις 5 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν το 2% του ΑΕΠ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Και όλα αυτά συμβαίνουν τις μέρες της μνήμης του μεγάλου ξεσηκωμού της νεολαίας μας και του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήριχτη φασιστική δικτατορία .Μιας νεολαίας που τα συνθήματα του αντιφασιστικού, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία τη συγκλόνιζαν και την πυρπολούσαν.

Πρόκειται για προσβολή όλων αυτών που αγωνίστηκαν ,εξορίστηκαν, βασανίστηκαν. Προσβολή για το αίμα των νεαρών φοιτητών του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για απειλή που στρέφεται εναντίον μας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να ανησυχεί γι’αυτήν την δραστηριοποίηση του αμερικανικού ιμπεριαλιστικού παράγοντα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί παρά να εναντιώνεται στα σχέδια του. Το σύνθημα «Φονιάδες των λαών αμερικάνοι» πυρπολεί πάντα τις συνειδήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς (κυβέρνηση,ιδιωτικά κανάλια, ΕΡΤ) που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν απ’ τις μνήμες μας τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ που έχτισαν και στήριξαν (με τη βοήθεια πάντα της ντόπιας άρχουσας τάξης) την τότε δικτατορία και προωθούν σήμερα τα νέα εγκληματικά τους σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.
 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb