Βεσυρόπουλος: παρουσίαση της πρότασης για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρουσίασαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στόχος είναι η αύξηση της χρήσης του «πλαστικού χρήματος» προς όφελος των πολιτών, των επιχειρήσεων και του Κράτους.

Η πρόταση αυτή, της Νέας Δημοκρατίας εντάσσεται στη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Είναι μια πρόταση που έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη. Για την ίδια την οικονομία. Για τις δύο πλευρές των συναλλασσομένων, επαγγελματιών και πολιτών.

Τα άμεσα και χειροπιαστά οφέλη που θα προκύψουν είναι:

- αύξηση της εισπραξιμότητας από τον ΦΠΑ κατά 1 δις ευρώ τουλάχιστον το χρόνο. Σήμερα οι απώλειες από τον ΦΠΑ λόγω της φοροδιαφυγής ανέρχονται σε 6,5 δις ευρώ.
- μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 1,5 δις ευρώ, μέσα από την ηλεκτρονική τιμολόγηση.
- μείωση της παραοικονομίας που μπορεί να φτάσει τα 5 δις σε ορίζοντα διετίας. 5 δισεκατομμύρια ευρώ που πλέον θα υπόκεινται σε φορολόγηση.
- μείωση της έκδοσης εικονικών τιμολογίων, που οδηγούν σε φοροδιαφυγή και απώλεια εσόδων.
- σταθεροποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.

Με την αύξηση του αριθμού των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Η μείωση των φόρων δεν πρόκειται να έρθει με μεταφυσικό τρόπο ούτε με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η πρόταση που παρουσιάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου για τη χώρα. Το βήμα αυτό θα γίνει άλμα μόνο αν το θελήσουν οι πολίτες. Αν οι πολίτες αγκαλιάσουν αυτή την πρόταση, αντιληφθούν ότι συνδέεται με οφέλη που τους αφορούν άμεσα. Στην καθημερινότητα τους άμεσα και βραχυπρόθεσμα».