Μπόλαρης: "Το ΠΑΣΟΚ έστριψε δεξιά, εγώ έμεινα εκεί που ήμουν"

Τον Μάρκο Μπόλαρη τον γνωρίσαμε ως βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου τον επέλεξε και τον τοποθέτησε ως υφυπουργό δυο φορές (μια φορά το 2009 ως υφυπουργός Οικονομίας και ανταγωνιστικότητας και μια φορά το 2011 ως υφυπουργός Υγείας) ενώ ανάμεσα στις δυο θητείες του στα Υπουργείου επιλέχθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε ως ανεξάρτητος όταν διαφώνησε με την μνημονιακή πολιτική, κατηγορώντας το Κίνημα για πολιτική μετάλλαξη και δεξιά ολίσθηση. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πολιτεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δυο χρόνια πριν ξεκίνησε τις συζητήσεις για την ένταξή του.

Στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του, με αφορμή την ένταξη του στον ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτήσαμε. "Φύγατε από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφωνήσατε με την μνημονιακή πολιτική. Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεστε άνετα υλοποιώντας πολιτική μνημονίου;". Απαντώντας ο κ. Μπόλαρης είπε: "Το ΠΑΣΟΚ πήγε προς τα δεξιά, εγώ έμεινα εκεί που ήμουν". Για να έχουμε καλό 'ρώτημα, αν το ΠΑΣΟΚ έκανε πολιτική μετάλλαξη και στροφή από τις δεσμεύσεις του 2009 στην υλοποίηση πολιτικής σκληρής λιτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε από τον Γενάρη του 2015 και το σκίσιμο των μνημονίων μέχρι τις εκλογές του Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς;