Οι υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ του γύρισαν μπούμερανγκ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε στην ρήξη πέρσι το καλοκαίρι με τους δανειστές γιατί η Ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη για τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής απάντησε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής σε κριτική δημότισας υποστηρίζοντας οτι η ρήξη θα προκαλούσε εθνική καταστροφή. Πίσω από αυτή την απάντηση κρύβεται η απάντηση για το γιατί η Ελληνική κοινωνία είναι θυμωμένη και απογοητευμένη με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ασφαλώς και κανείς δεν χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ την βαθιά ύφεση που βρίσκεται η χώρα μας από το 2010 . Αυτό που απογοήτεψε τους Έλληνες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες πριν τις εκλογές του Γενάρη. Δαιμονοποίησαν την "μνημονιακή πολιτική" και έκαναν τον κόσμο να πιστέψει ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος εντός του ευρώ είτε γιατί θα χόρευαν οι αγορές...καρσιλαμά είτε γιατί θα έπειθε ο Τσίπρας την Μέρκελ...μέρα - μεσημέρι.

Δυστυχώς, όσοι πίστεψαν τον Γενάρη ότι η ελπίδα ήρθε, διαψεύστηκαν μετά το δημοψήφισμα. Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για ρήξη γι αυτό συμβιβάστηκε με την μνημονιακές επιταγές. Αυτό που δεν μας εξήγησε ποτέ κανείς είναι το γιατί πήγαμε στο δημοψήφισμα αφού δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα για ρήξη και βιώσαμε (και εξακολουθούμε να βιώνουμε) την ταλαιπωρία και τις συνέπειες των capital control. Γιατί κλήθηκε ο λαός να εκφράσει την άποψή του αφού το...παιχνίδι ήταν χαμένο. Μήπως γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα πίστευε ότι ο Ελληνικός λαός θα επέλεγε το "ναι" και θα της έδινε ένα άλλοθι για να φέρει το νέο μνημόνιο; Προφανώς...