Δήλωση Καραπαγιωτίδη για τις εξελίξεις στη ΝΔ

Ο πρώην νομάρχης Κωστας Καραπαγιωτίδης έκανε την εξής δήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία:

"Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η διοργάνωση του 10ου συνεδρίου της, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να δείξουμε παντού, ότι ως κόμμα, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε λογικές. Αλλαγές που δεν τις περιμένει μόνο ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κατεύθυνση αυτή, μας γεμίζουν αισιοδοξία, ότι κάτι επιτέλους, μπορεί να αλλάξει. Να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες των “ομάδων”, των “κομματαρχών”, των αρρωστημένων πρακτικών, που μας καθήλωσαν ως κόμμα και ως φορέα πολιτικής. Να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να ζωντανέψουμε την ελπίδα, όχι μόνο εσωκομματικά αλλά και στα μάτια όλης της κοινωνίας. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει τη δημιουργική φωνή της Νέας Δημοκρατίας, να τη δει να παρεμβαίνει στα ζητήματα που τον απασχολούν, να αξιολογήσει τις λύσεις που θα προτείνει. Η κόσμος βαρέθηκε τα “παιγνίδια” στις πλάτες του. Βαρέθηκε να τον κατατάσσουν σε “ομάδες”, κουράστηκε να τον θεωρούν “δεδομένο”, αγανάκτησε με το να τον συμπεριλαμβάνουν συνεχώς σε λίστες “δικών τους” και “δικών μας”.

Ο κόσμος περιμένει να γίνει αποδέκτης μιας νέας πολιτικής, στην Ελλάδα γενικά και σε κάθε περιοχή ειδικότερα. Μια νέας πολιτικής που αξίζει και στην Ημαθία, όπου τα προβλήματα είναι πολλά, σημαντικά και κυρίως είναι προβλήματα που ισοπεδώνουν τους Ημαθιώτες, κοινωνικά και αναπτυξιακά.

Η απαξίωση της πολιτικής δεν είναι η λύση. Όμως και η παρακμή της πολιτικής πρέπει να τελειώσει. Η ευθύνη είναι όλων μας. Και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μπει μπροστά. Να έλθει κοντά στον κόσμο, να βρεθεί κοντά στον πολίτη και στα καθημερινά προβλήματά του. Ουσιαστικά, πραγματικά και όχι μόνο μέσα από δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δίνει την ελπίδα, ότι μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα. Ότι μπορούμε να κερδίσουμε το μέλλον. Τον εμπιστευόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό του. Για την Ελλάδα που θέλουμε και σε ότι αφορά την περιοχή μας, για την Ημαθία που αξίζουμε".