Βεσυρόπουλος: "Να συνεχιστεί το μέτρο άρσης ακινησίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας, με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας"

Την αναγκαιότητα να συνεχιστεί το μέτρο άρσης ακινησίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας, με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ημαθίας, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζήτησε να συνεχιστεί το σύστημα καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας, που είχε υιοθετηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, χωρίς να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν σε ετήσια βάση, αλλά μόνο με αναλογικό ποσοστό αυτών.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και στο συγκεκριμένο, πορεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία συνέπεια. Η Νέα Δημοκρατία, με τροπολογία που έφερε στη Βουλή το 2014, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, να μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας, καταβάλλοντας τα τέλη που αναλογούν για τους υπόλοιπους μήνες. Με αυτό τον τρόπο, απαλλάσσονταν από μια υπέρμετρη και υπερβολική οικονομική επιβάρυνση. Αν και βρισκόμαστε στον Απρίλιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει αναλάβει καμία ανάλογη πρωτοβουλία, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα σε συμπολίτες μας αλλά στερεί και έσοδα από τα κρατικά ταμεία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Στον «αέρα» βρίσκονται κυριολεκτικά τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας για το 2016, αφού η κυβέρνηση αρνείται να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Το συγκεκριμένο θέμα, αφορά χιλιάδες ιδιώτες, οι οποίοι επιθυμούν να κινήσουν τα οχήματά τους για μικρότερο χρονικό διάστημα των 12 μηνών καταβάλλοντας αναλογικά τους μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη του έτους.

Το σύστημα καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομικών το 2014, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο 4258/2014, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους χωρίς να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν σε ετήσια βάση, αλλά μόνο με αναλογικό ποσοστό αυτών.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας αυτοκινήτου στις 20 Απριλίου θα πληρώσει τέλη για τους υπόλοιπους 9 μήνες και όχι για το σύνολο του έτους.

Επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι γεγονός ότι ευνοεί χιλιάδες συμπολίτες μας και εισφέρει έσοδα και στα κρατικά ταμεία

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει πρόβλεψη για συνέχιση του μέτρου της άρσης ακινησίας οχήματος ή μοτοσυκλέτας με την καταβολή αναλογικών τελών για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους;".